Kapcsolódó videók

Tóth Gabiék válásának egyik fontos tanulsága: NE tárd a családod életét a nyilvánosság elé! – Libz of TikTok

Tóth Gabi és férje, Krausz Gábor válnak és ez az egész országot megrázta. A válás nem csak hirtelen érte a rajongókat és az utálkozókat, hanem azonnali találgatások is kezdődtek a miértekről. Az internet népének nem is kellett sok, néhány bulvárlap már tényként közli, hogy az énekesnő félrelépése az oka a házaspár hirtelen válásának. Ássunk egy kicsit jobban a mélyére. 

Tóth Gabi, miután pár évvel ezelőtt egyértelművé tette, hogy kire húzza be azt a bizonyos ikszet négy évente annál is megosztóbb személyiség lett, mint amilyen előtte volt. Az elkötelezett jobboldaliak, ha még előtte nem hallgatták, akkor egy-két Tóth Gabi számot biztosan megismertek, a Fidesszel kevésbé szimpatizáló, jóval kritikusabb műkedvelő közönség pedig már-már a legkártékonyabb magyar celebek kategóriájába tették bele az énekesnőt. Tóth Gabi ezzel a politikai előtörésével mindenki figyelmét magára – és a családjára – vonta, a szerető és a gyűlölködő közönségét egyaránt. A fideszesek körében megértő szimpátiára talált, míg az ellentábor és a kritikusabb tömeg ott próbált beleállni az énekesnőbe, ahol csak tudott. Gabi pedig adott is nekik felületet rendesen. 

Kezdem is akkor a Tóth-Krausz tragédia számomra legfontosabb üzenetével: a közösségi média rossz, egy család életét ilyen szinten az idegen követők elé tárni életveszély és a lehető legrosszabb döntés, amit egy ember, egy feleség, egy anya megtehet. Gabi és családja egyértelműen beleestek abba a hibába, hogy túl sok mindent mutattak meg magukból. Bár Hannaróza születésekor a pár úgy nyilatkozott, hogy nem szeretnének fotókat megosztani a kislányról, az évek múltán azonban csak csurrant-cseppent néhány fotó/videó a kis Hannarózáról, arról nem is beszélve, hogy Gabi blogbejegyzéseiben a kislány életének nagy részébe – betegségek, oviba szoktatás satöbbi, satöbbi – beleolvashatnak a mai napig a kíváncsi rajongók. Egy nyilvános napló ez, aminek – véleményem szerint – a privát szférában lenne a helye. Persze az szuper, amikor egy anya megosztja tapasztalatait a gyermeknevelésről, de egy Gabi szintű és helyzetű celeb esetében nem biztos, hogy ez a legbölcsebb megoldás.

Budapest, 2022. május 19.
Tóth Gabi énekesnő a Himnuszt énekli a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Mindig is szörnyűnek tartottam azt, amikor egy celeb a néhány kötelező cukifotón túl szétposztolja a gyermekével a social médiát, ne adj isten hirdetésekre felhasználva az akár pár hónapos csöppséget. Gondoljatok bele mi lett volna, ha a mi korunkban találják fel a közösségi médiát, amikor valamiért még divat volt meztelenül fotózni a babákat és eltenni a kínos de amúgy nyilván cuki képeket a családi albumba, hogy azt majd 18 évesen elővegyük és megmutassuk a gyereknek. Biztos veletek is előfordult már, hogy az udvarlónak vagy a friss barátnőnek úgy futottátok át a családi albumot, hogy azt előtte te vagy anyád leellenőrizte, nehogy kínos fotóra bukkanjon az illető. Na igen, milyen megnyugtató tudni, hogy ezek a családi fotók a családi albumban vannak, nem pedig a világhálón. Ezt sajnos a mai gyerekek nagy része nem így fogja megélni. 

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy Gabi még a posztolással a kevésbé káros celebek közé tartozott, nála tényleg ritkán bukkant fel csak a ksilány, azonban a nyilatkozatok és a blogbejegyzések bőven elég belső információt tartogattak a rajongók és a gyűlölködők számára egyaránt. Gabi elkövette azt a hibát, hogy büszke volt a családjára, büszke volt az életére és túlzásba esett ezek közzétételével, alapot és bátorítást adva ezzel a rajongóknak és a gyűlölködőknek egyaránt, utóbbiak pedig ki is élik most magukat a lehető legválogatottabb gyűlöletcunamit borítva Tóth Gabira. 

Történt ugyanis, amit már mindenki tud, hogy Krausz Gábor ledobta a bulvár atombombát és bejelentette: többek között az élet “kellemetlen fricskái” miatt elválnak útjaik feleségével, Tóth Gabival. Nem is kellett több az internet gyűlölködő népének, akik évek óta igyekeznek a lehető legválogatottabb módon hitelteleníteni az énekesnőt: hamar kiderítették, hogy itt többről lehet szó, mint egy építkezés nehézségeiről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Krausz Gábor (@gabor.krausz) által megosztott bejegyzés

A bulvárlapok már tényként közlik, hogy Gabi félrelépett, azt is tudjuk kivel, sőt már a fiatal táncos fiú édesanyját is megismerhette a gyűlölködő közönség. A legfrissebb hírek szerint – amit persze a lehető legnagyobb forráskritikával kezelünk – Krausz Gábor már el is költözött a szentendrei házikóból, mivel Gabi és új párja már együtt is élnek. Ezen hírek valóságalapja nagyjából annyi lehet, minthogy Putyin halálos beteg, de már legalább fél éve meg is halt rákban, miközben a mai napig küzdenek az orosz elnök életéért, de ez a bulvár világban mindegy is, a gyűlölködő tömegnek bőven elég ez arra, hogy a Reddit subjain készpénznek vegyék az olvasottakat és válogatott gyűlölködést ontsanak az énekesnőre. Mondhatjuk azt is, hogy alig várták már, hogy ez megtörténjen. Tavaly Kulcsár Edina volt a soros, idén nyár végén a Tóth Gabi. És igen. A kommentek gusztustalanok. Gabi öngyilkosságának lehetséges megtörténését vizionálni szerintem példátlan – merthogy ilyet is lehetett olvasni a kommentek között -. A gyűlölet már pedig ilyen a baloldalon és a jobboldalon egyaránt. Az emberi természetet nem lehet megkerülni, nem lehet politikailag felosztani, főleg akkor nem, ha magyarok milliói előtt éled az életed. Gondoljunk csak bele, egyszerű hétköznapi emberként is mennyi irigyet össze lehet szedni, nemhogy a nagy nyilvánosság előtt. 

Tóth Gabiék esetének tanulsága szerintem az, hogy a boldogságunkat, szomorúságunkat, érzéseinket társuk meg magunknak, a családunknak, barátainknak. A nagy nyilvánosság soha nem jó, a social media a legkártékonyabb dolog, ami egy emberrel, gyermekkel, családdal történhet. A gyűlölködő tömeg mindig ott lesz, velük csak annyit tudunk tenni, ha nem adunk nekik teret, nem engedünk nekik betekintést a saját világunkba. A szétszakadó család minden tagjának kitartást, Hannarózának pedig a legjobbakat kívánom innen is. 

KÖVESSETEK MINKET A TIKTOKON IS! 

Friss videók

Shares