Kapcsolódó videók

Tényleg átjárnak az ukrán katonák a magyar határon? (Videó!)

Furcsa pletyka terjedt az ukrán nyelvű közösségi médiában arról, hogy a határőrök akár magyar vagy román területre is „átugranak”, hogy lekapcsolják a menekülőket. Portálunk a helyszínen járt utána a pletyka valóságtartalmának, s miután megnyugtató válaszokat kaptunk, hasznossá tettük magunkat a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai mellett.

Nemrégiben az ukrán nyelvű közösségi médiában elterjedt egy pletyka, vagyis inkább rémhír arról, hogy az ukrán határőrök átlépik a magyar és a román határt, hogy olyanokra „vadásszanak”, akik elmenekültek a háború elől. Az ügyben megkerestük Tilki Attilát, a térség fideszes önkormányzati képviselőjét, aki szintén értesült a híresztelésekről és azonnal utánajárt azok igazságtartalmának, valamint felvette a kapcsolatot a rendőrség illetékeseivel is. Mint mondta,

a pletykának semmi alapja nincs, a hasonló rémhírek azonban tovább rombolják a kárpátaljaiak nyugalmát, akik a háború és a kényszersorozások árnyékában egyre nehezebb helyzetbe kerülnek.

Portálunk ellátogatott a Máltai Szeretetszolgálat beregsurányi segélypontjához is, ahol megtudtuk azt is, hogy bár a menekültek száma csökkent a korábbiakhoz képest, még mindig sokan vannak, akik segítségre szorulnak. Jóni Andrea pedig arról beszélt nekünk, hogy a beregsurányi Híd Kárpátaljáért központ nem csupán átmeneti segítséget nyújt, hanem egyfajta találkozási pont is azok számára, akiket a háború elszakított családtagjaiktól.

Természetesen mi is bekapcsolódtunk a munkába és segítettünk a Beregszászba tartó segélyszállítmányok felpakolásában. Schumicky Mária – aki szintén önkéntesként vesz részt az adományok kiszállításában – kérdésre válaszolva kifejtette: a segítségre továbbra is szükség van, és mindenkit arra biztatott, hogy jelentkezzen az önkéntes segítségnyújtóknál.

További részletekért nézzék meg a stábunk által forgatott helyszíni videóriportunkat, érdemes!

Friss videók

Shares