Kapcsolódó videók

Elképesztő futást mutatott be a baloldal „dollárfutára”, Perjés Gábor

Elmenekült, majd egy irodába zárkózott Perjés Gábor, a dollárbaloldal befizető embere, miután újságírók arról próbálták kérdezni, hogy mit találhattak a NAV nyomozói a lakásán tartott házkutatás során. Perjést a Marczibányi Téri Művelődési Központba csütörtökön délután tartott közmeghallgatáson érte el stábunk, ahol arról is szerettük volna megkérdezni, hogy miképpen kerülhetett szocialista politikusok aláírása olyan ívekre, amelyeket ők – saját elmondásuk szerint – nem szignóztak, de még csak nem is láttak.

Mint ismert, Perjés Gábornál, Karácsony pénzhordó emberénél is házkutatást tartott a 99 Mozgalom finanszírozása ügyében eljárást folytató Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A főpolgármester pénzemberének törökbálinti otthonához is kiszállt az adóhatóság, akik a 99 Mozgalom bűnügyével összefüggésben tartottak házkutatást. Ismert: néhány nappal ezelőtt ugyanebben az ügyben Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, Tordai Csaba ügyvédi irodájában is házkutatást tartott a NAV, ahol okirat-hamisítás bűncselekményét alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le egy ügyész jelenlétében. Karácsonyék bűncselekménygyanús adománygyűjtése egy tavaly nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentéssel lepleződött le. A beszámolóból egyebek mellett kiderült, hogy a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be több mint 500 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára. A pénz több mint négyötöde euróban és fontban érkezett a 99 Mozgalomhoz.

Karácsony Gergely pénzhordó embere, Perjés Gábor egyébként két nappal ezelőtt még nem tagadta, hogy nála is volt házkutatás. Ezúttal azonban már egyáltalán nem nyilatkozott a II. kerületi önkormányzati képviselő, csupán annyit ismételgetett:

Nem nyilatkozom.

Így azt sem tudhattuk meg, hogy akkor hogy is van az, amit a II. kerület legutóbbi testületi ülésén bizonygatott stábunknak, nevezetesen az, hogy miképpen fér bő 3 ezer bankjegy egy apró dobozba.

Fotó: Facebook

Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Iskolában a mudi megalázóan gyorsabban tanul, mint a "szokásos" munkakutyák, a lényegesen kisebb mosóerejű dobermannok és hatósugarú német juhászok. Élénk vérmérséklete ellenére nagyon szófogadó, lakásban is ideális társ, a maga tízkilós testtömegével keveset eszik, de ha megtanítjuk rá, megfogja a postást.

Friss videók

Shares