Kapcsolódó videók

Az ukrán tankokat orosz olajból párolt magyar gázolaj hajtja, de ez senkit sem zavar – Polbeat a PS-csapattal és Gav Duncannel (VIDEÓ)

A rebellis magyarok (ezúttal Gav Duncan, Georg Spöttle, Stefka István, Huth Gergely, Vésey Kovács László és a több kérdést is feltevő nézőink) őszintén elmondták a véleményüket a Polbeatben a folyamatos nyomasztásról, amit az amerikai nagykövet művel, élén az arcpirító plakátkampánnyal. Rávilágítottak: azzal, hogy elbitorolták a „Ruszkik haza!” híres ’56-os jelmondatot, a finanszírozó David Pressman a magyarok békepárti háromnegyedét sértette meg, hiszen a szabadságharc megtagadásával vádoltak meg bennünket (miközben 56-ot valójában ők tagadták meg, már akkor). A nagy eszmefuttatásokkal, világnézeti vitákkal tűzdelt adásban Georg Spöttle komplett háborús helyzetképet rajzolt, Huth Gergely pedig felvetette: miközben Zelenszkij főtanácsadója gyilkossággal vádolja a magyarokat, amiért a Barátság vezetéken keresztül orosz olaj érkezik hozzánk, az cseppet sem zavarja őket, hogy az ukrán tankokat ugyanebből az olajból Százhalombattán sajtolt gázolaj hajtja…

Arra természetesen végig nagyon ügyeltünk, hogy az amerikai és a magyar nép megbonthatatlan, örök barátsága ne szenvedjen csorbát ezekben az ideológiailag túlhevült időkben 🙂 Éppen ezért Vésey Kovács László a műsor elején rögtön felvetette: Varga János egykori pesti srác, aki annak idején személyesen harcolt a szovjet megszállók ellen, a PestiSrácoknak adott interjújában felháborodottan reagált az amerikaiak ismétlődő szemtelenségére. Abban természetesen nincs meglepetés, hogy a beszélgetés résztvevői egyetértettek vele, ám többféle szempontból is megközelítették a történéseket.

Értelemszerűen hangsúlyosan szóba került az ’56-os szabadságharc és a mostani ukrajnai háború közti erőltetett párhuzam, amely nem hat újszerűen, hiszen már a 2015-ben kezdődött migránsválság idején is az ötvenhatra mutogatással fárasztottak minket a nyugati és hazai progresszív megmondóemberek.

A magyarok nem keltek át biztonságos országok sokaságán erőszakosan, hanem a menekülttáborban várták a sorsukat, és aztán a befogadó országba beilleszkedve hasznosak lettek, nemcsak a markukat tartották a segélyért

– világított rá a lényegi különbségre Gav Duncan. Ugyanígy most a szabadságharcunk szovjetek általi eltaposását akarják egyenes párhuzamba állítani az orosz–ukrán háborúval, megintcsak a mi ’56-os hagyományunkat kiforgatva, kisajátítva, és nem mellékesen meggyalázva a szabadságharcosaink és hősi halottaink emlékét – vélekedett Huth Gergely.

Stefka István felidézte, hogy még a ’80-as években is milyen elismeréssel adóztak a világ számos országának írói és költői a magyar szabadságharcosok előtt, és ez micsoda hazug ellentétben áll a mostani, ellenünk indított rágalomhadjárattal.

Az asztaltársaság megpróbálta megfejteni azt is, hogy ha az oroszok a gázért és olajért kapott magyar pénzből veszik a fegyvereiket az ukránok ellen, akkor vajon mit vesznek a gázért és olajért az ukránoktól hozzájuk kerülő pénzből. Georg Spöttle végül egy tartalmas eszmefuttatással villant meg, amelyben kifejtette, hogy

nem érdemes túlreagálni sem az ilyen provokatív plakátkampányokat, sem más, a háborúhoz kapcsolódó, bármilyen oldali hangulatkeltést, hiszen a pszichológiai hadviselés a modern háborúk rendkívül fontos elemévé vált, és ennek terepe mára az internet és a virtuális világ.

A nehéz időkön felülemelkedő jó hangulatért, beszólásokért és a többi részletért nézze meg a teljes beszélgetést!

Nyilvános Polbeat-felvétel minden csütörtökön este héttől a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőben. (Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél.) Jöjjön el, kérdezzen, szóljon hozzá Ön is, vagy kövesse a műsort a PestiSrácok oldalán!

Győzzük le a mélyállami cenzúrát együtt! A PS TV YouTube-csatornájának múlt heti, önkényes likvidálása után kérjük olvasóinkat, hogy iratkozzanak fel és fogadják el a PestiSrácok.hu értesítéseit az új, exkluzív tartalmainkról. Minden videónk elérhető cenzúramentes módon, a nemzeti kézben lévő Antenna Hungária által fenntartott videószerverünk segítségével. Keressék friss videóműsorainkat minden nap a PestiSrácok.hu címoldalán vagy a PS TV rovatunkban, és rövid videóinkért kövessék a PS TV Facebook-oldalunkat!

Vésey Kovács László
Vésey Kovács László
​Mit fognak ehhez szólni mások?

Friss videók

Shares