Kapcsolódó videók

Ötven országban segítenek a magyarok a keresztényeknek, dacolva akár a terrorveszéllyel is – Kovács Péter, a Hungary Helps Agency vezérigazgatója volt a Polbeat vendége

Nemzeti büszkeség, hogy Magyarország már arra az oldalra került, akik támogatják a világnak azt a részét, ahol szükség van a segítségre. Azonnali segítséget kell nyújtani – hangsúlyozta Kovács Péter a Plebejus Polbeatben, Neugebauer Viktor és Jurák Kata vendégeként. A Hungary Helps Agency vezérigazgatója ismertette, miként indult és hogyan kapcsolódott ő bele a világszerte egyedülállónak számító programba, mely a keresztény közösségek megsegítését, az üldözött keresztények támogatását tűzte ki céljául. 

A magyarországi szervezet mintegy ötven országban van jelen és  több szempont alapján nyújt támogatást: legfőbb cél a szolidaritás, hogy a lehető legtöbb ember támogatása megvalósuljon általa és a projekt lehetőleg hosszú távon saját magát fenn tudja tartani. Ilyen például az onitshai projekt teljes egészében ilyen, ott teljes mértékben találkoznak a Hungary Helps Program által kitűzött általános célok azzal, amire a helyi közösségnek szüksége van. “A támogatást olyan helyre szeretjük vinni, ahol mi magunk meg tudunk bizonyosodni arról, hogy a magyar adófizetők pénze a lehető legjobb helyre kerül. Nagy előny, ha megbízható magyar emberek dolgoznak a helyszínen, akikben mi is meg tudunk bízni” – mondta Kovács Péter, a Hungary Helps Agency vezérigazgatója. Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy ehhez a munkához leginkább hit kell.

Nem tudok nyilatkozni arról, hogy milyen hit nélkül kell végezni, mert nekem az életem szerves része, hallok tragikus beszámolókat, látok nehéz helyzeteket, ezek megoldásában szükség van egy a hit mellett egy jó csapatra és nemzeti programra, kormányzati támogatásra. Szükség van hidegvérre, és arra, olyan kollégákra akik egyszerre nagy szakértelemmel és hittel, elköteleződéssel tudják végezni munkájukat. És szükség van olyan partnerekre, akiket a világon olyan barátainknak tarthatunk. Nagyon sok minden kell ahhoz, hogy működjön…de ez közös siker.

A vezérigazgató a Közel-Keleten végzett karitatív tevékenység mellett részletesen beszélt a határontúli magyarság megsegítéséről is. Neugebauer Viktor kérdésére válaszolva azt is elmondta, miért Azbej Tristan államtitkár a példaképe, akiről úgy fogalmazott: ismert és elismert szakember, aki nélkül nem lenne ez a program olyan sikeres, mint amennyire az. A Hungary Helps Agency vezérigazgatója a Polbeat felvételén a nézők által felvetett kérdésekről is részletesen beszélt, így arról, hogy pontosan miként működik a támogatási rendszer és hogyan lehet önkéntesként jelentkezni az abban való részvételére. Azokra a missziós tevékenységekre is kitért – igaz, csak érintőlegesen -, ami nem kis veszéllyel jár a terrorszervezetek miatt bizonyos országokban, térségekben élő keresztény testvéreink megsegítésénél. Nézzék meg a teljes beszélgetést, érdemes!

Polbeat-felvétel minden héten csütörtökön este hét órától a Revolution ’56 (R56) Szabadságharcos Sörözőben, a Bem rakpart 53-ban (a Margit híd budai hídfőjénél). Jöjjön el, kérdezzen, szóljon hozzá Ön is!

Friss videók

Shares