Kapcsolódó videók

Megkérdeztük az ELTE diákjait, mely országokkal határos Magyarország – Izgalmas válaszokat kaptunk | The Fair Right (videó))

Ma az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) diákjainak általános műveltségét vettük górcső alá egy tanulságos kísérlet keretében. A diákokat egyszerű, azonban mégis kihívást jelentő kérdésekkel szembesítettük, amelyek között volt földrajz, matematika, fizika és irodalom is. Érdekes válaszokat kaptunk, különösen az országhatárokat illetően, ahol a diákok igen szokatlan módon szemlélték a térképet. A többi kérdésre a hallgatók többsége helyesen válaszolt, a teljes pontosság azonban itt sem volt általános. Nézzétek meg a teljes videót!

Kiemelkedően jó válaszokat is hallhattunk, amelyek bizonyították, hogy vannak, akik rendkívüli szellemi agilitással és tudással rendelkeznek. Ugyanakkor, néhány hallgató kevésbé teljesített jól, ami azért felvet néhány kérdést. Persze az is lehet, hogy mindössze a kamera hozta őket zavarba. Ennek a videónak nem az a célja, hogy kellemetlen helyzetbe hozza az ELTE növendékeit, mindössze rávilágít arra az egyszerű tényre, hogy még az akadémiai környezetben is vannak területek, ahol az általános tudás szorul némi csiszolásra. A két évvel ezelőtti ELTE szintfelmérőt IDE KATTINTVA találjátok. Azt is nézzétek meg!

Friss videók

Shares