Kapcsolódó videók

Az Akta – Az Amnesty-ügy és ami mögötte van, avagy a jogvédő civilt játszó liberális politikai aktivisták esete a törvényekkel

Vizet prédikálnak és bort isznak? Joggal merül fel az alábbi kérdés az Amnesty International Magyarország tevékenysége kapcsán annak fényében, hogy a Soros-hálózat aktív tagja igazgatójának testvérét súlyos bűncselekményekkel gyanúsítják, miközben az Amnesty a legszélesebb körben, nemzetközi szinten is a magyar törvényeket és magyar jogállamiságot támadja. Vig Mórt, az Amnesty magyarországi igazgatójának testvérét, a törvénnyel már korábban is ütközött, hivatásától eltiltott ügyvédet még tavaly év végén vették őrizetbe a NAV bűnügyi nyomozói. A férfi a gyanú szerint számlagyárat működtetett, és partnerei a fiktív számlákkal több százmillió forint adót csalhattak el. A kiterjedt nyomozás során tizenhat helyszínen tartottak eddig házkutatást, az Amnesty-tesó számlagyára pedig azóta az egész dollárbaloldalra árnyékot vetett. Mindeközben a magyar jogállamiságért aggódó jogvédő szervezet úgy teszi a dolgát, mintha mi sem történt volna – támadnak mindent, ami mellett a magyarok többsége kiáll, és amely ügyekben útban vagyunk a nemzetközi liberális gépezetnek.

Egyre szövevényesebb a Vig Mór körüli büntetőügy, amely tavaly novemberben robbant – erről írt a minap a Magyar Nemzet, amely kiderítette, hogy a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. – amely cég telephelyén egyébként volt házkutatás is a NAV akció során – mintegy 1,4 milliárd forintot utalt az Amnesty-vezér testvére cégének. A Sunstrike Kft. ebből az összegből 900 milliót még aznap továbbcsorgatott Vig Mór privát, illetve letéti számlájára, majd onnan a pénzt rövid időn belül fel is vették. Vagyis a Vig Mór-féle, gyanú szerinti számlagyár és a Lánchíd-felújítás korrupciógyanúja között összefüggés lehet.

Milyen szép is az, amikor éppen egy ilyen súlyos és szövevényes büntetőügy főszereplőjének éppen az édestestvére akar bennünket kioktatni arról, mi jogos, törvényes, melyek a jó és rossz törvények, és mi az, hogy jogállam.

Az Amnesty International Magyarország igazi Soros-hálózati szereplő, akinek akkor is el kell látni a feladatát, ha légy került a levesbe. Tolják is szépen tovább a megszokott narratívát, az ügytől és az azzal kapcsolatos kérdésektől pedig Vig Dávid úgy menekül, mint a tűztől.

Az Aktában utánajárunk, mi is a szerepleosztásban az Amnesty International Magyarország feladata. Megmutatjuk, hogyan uszítottak a gyermekvédelmi törvény és népszavazás ellen, és erősítik helyette az LMBTQ-lobbit. Hogy a kettős mérce mennyire világos, arra azzal is rávilágítunk, hogy bemutatjuk, milyen lazán hánynak fittyet a gyermekvédelmi törvény tiltásaira és érzékenyítik most már a tanárokat is Befogadó terek című, uniós finanszírozású programjukkal. De felvonultatjuk azokat az Amnesty-arcokat is, akik persze szigorúan politikamentesen tüntetnek éppen a baloldali pártok narratívája szerint, és hogyan szervezik azokat a megmozdulásokat, amelyeknek politikai célja világos, mint a nap.

Riportunkban megszólal Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat alapítója és vezetője, aki arról beszél, hogy komoly feladatleosztás van a liberális jogvédő szervezetek hálójában, és meglátása szerint az Amnestyé ebben éppen a hálózatépítés és a mozgósítás.

Ők jogvédőnek mondják magukat és civilnek. A civil jelleget én nagyon kérdésesnek látom

– fogalmazott a jogvédő. Mint mondta, ezek álcivil szervezetek, amelyek jól behatárolhatóan külföldi forrásokból működnek. Gaudi-Nagy Tamás szerint ezért is nagyon fontos odafigyelni arra, hogy ne kerülhessék ki a szuverenitási törvényt, és ne tudjanak hálózatépítő szerepükkel külföldi befolyást gyakorolni a magyarországi választásokra. Gaudi felidézte az Amnesty International Magyarország migrációt pártoló akcióit, valamint a terrorizmusért elítélt Ahmed H. kegyelmi ügyét, amit a vállán vitt a szervezet.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint nem kérdés, hogy az Amnesty International Magyarország politikai feladatot lát el.

Az Amnesty International Magyarország egy nagy nemzetközi NGO-nak a magyarországi lerakata. A szó szoros értelemben nem is nevezhető civil szervezetnek

– jegyezte meg az Aktának Deák Dániel. Azt is hozzátette, hogy ennek a lerakatnak politikai céljai és politikai motivációi vannak. Deák Dániel úgy látja, hogy még civilnek bemutatott akcióik is összeérnek a baloldallal, hiszen azokra vagy rárepülnek a baloldali pártok, vagy meg is jelennek egymás eseményein.

Az Amnesty International magyarországi igazgatója mindent elkövet, hogy testvére ügyét, a botrány szelét távol tartsa az általa vezetett NGO-tól, és elhitesse, hogy neki mindehhez semmi köze, és csak a jogvédő szervezetük elleni lejáratás zajlik, amikor Vig Mór ügye kapcsán az Amnesty is terítékre kerül a sajtóban. És Önök mit gondolnak erről?
Füssy Angéla
Füssy Angéla
Ha elég makacsok vagyunk, és persze kitartók, csak azért sem elengedve a sztorit, akkor hozzájárulhatunk az igazság diadalához!

Friss videók

Shares