Kapcsolódó videók

Meddig kell még eltűrnünk, hogy “az elfogadás” jegyében meztelen testüket is az arcunkba tolják a szivárványos aktivisták? – Libz of TikTok

Már tényleg itt van az ősz, véget ért a nagyon hosszú szeptemberi indián nyár, ideje, hogy elővegyünk egy nyár végi botrányt, melynek főszereplői Steiner Kristóf, Steiner Kristóf férjének pénisze és az ERKÖLCS. 

Augusztus végén tört ki az ex műsorvezető, gasztroblogger, életművész, influenszer körüli botrány. Történt ugyanis, hogy Steiner Kristóf véletlenül vagy szándékosan egy videóba belevágta férjének telibe látható péniszét. Steiner híveinek egy része őszinte meglepettséggel fogadta ezt az “erkölcstelen” esetet. Sok követő rendesen felháborodott azon, hogy egy elvileg hibás vágás miatt a fehér fecskék mögé láthattunk pár képkocka erejéig.  A rajongók rögtön üzenetekkel kezdték bombázni Kristófot, aki, mint kiderült, csak később vette észre az intim felvételt.

Én egyébként szeretem az írásait, nagyon jó gondolatai vannak és szimpatikusak a férjével, ezért követem őket. Nem gondolom magam prűdnek, nem botránkoztam meg a képen, de ha fa***okat akarok nézegetni akkor felmegyek a megfelelő oldalra. Ne tolják bele az arcomba kéretlenül, hiába természetes dolog az emberi test és az ábrázolása, én egész egyszerűen nem akarom a férje álló fa***át látni”

– írja az egyik kommentelő Redditen. 

Ja, én kedvelem Kristófot de engem spec ku***vára nem érdekel a pasija bréje…. ordenáré, egál milyen a stílusa, nem kell ócskán viselkedni, mindegy hogy művészien beállítottan(?) gondolta-e a fotót, ízléstelen lett”

– írja egy másik kritikus követő.

Nincs azzal baj ,hogy szeretitek egymást , de miért kell ezt minden szembejövőnek lenyomni a torkán? Nem biztos ,hogy mindenki bele akar látni a legbenső szférátokba”

– olvasható egy sokadik komment. 

Azóta lekerült az összefoglaló az influenszer oldaláról, aki egy hosszú bejegyzésben kért bocsánatot a követőitől. Kristóf, bár úgy gondolja, hogy nincs miért szégyenkeznie, mindenkit arra kért, hogy amennyiben lementette a pikáns felvételt, törölje azt. Tanulságként megfogadta, hogy soha többé nem fog koktélozás közben videót szerkeszteni. 

Képernyőfotó: Instagram

Kristóf persze nem hagyta annyiban a dolgot, rögtön áldozati pózba. Újabb idézet következik:

Abból a videóból, amit véletlenül tettünk közzé néhány napja (és vállaltuk érte a felelősséget), és azért, hogy megtudjuk, van OnlyFans fiókunk (amiről évek óta nyíltan beszélünk). Bocsánatot kértek a döntésükért, mi meg mondtuk nekik, nincs mit sajnálniuk, és hogy mindannyian ragaszkodjunk a saját értékrendszerünkhöz, mielőtt elköveted azt a hibát, hogy szorosan összekapcsolódsz, ami csak későbbi problémákat eredményez. Érdekes, izgalmas idők ezek számunkra, egy újabb akadályon átszakadva”

magyarázkodik az életművész gasztroblogger, hozzátéve, hogy elgondolkodtató, ahogy egy olyan társadalomban élünk, ahol a meztelenség, a szexualitás, az intimitásról való szókimondás ellentmond annak, hogy komolyan veszik.

Mindezek után találtam rá Steiner kedvenc magazinunk, a WMN hasábjain közzétett tavalyi írására, melyben az erkölcsről elmélkedett. Hadd idézzek ebből is néhány sort. Maga az írás egyébként arra fut ki, hogy Kristóf és férje miért döntöttek úgy, hogy megkezdik OnlyFans pályafutásukat. Mint írja: sokféle indíttatásuk volt, például az, hogy az Instagram és a Facebook rendszeresen leszedte a bejegyzéseiket arra hivatkozva, hogy megsértették a közösségi alapelveiket. Steiner szerint ez burkolt homofóbia lehet, ugyanis szerinte az egy szál fehér fecskében való “beszélgetés az LMBTQ-emberek alapvető jogairól” ugyanolyan, mint amikor egy fitnesz influenszer edzős ruhában mutatja be a gyakorlatait. Kristóf szerint ezeket a kis bugyiban elmélkedős videóikat néhány tucat homofób jelentette a gépezetnek, ami megrótta őket.

Érdekes fejtegetés ez egy olyan világban, ahol mondjuk a PSTV TikTok-csatornáján ki sem rakhatunk olyan videót, amiben kritika nélkül csak megemlítjük a melegeket, vagy feltűnik egy szivárványos zászló, ugyanis azért a videó azonnali törlése, majd a csatorna végleges letiltása jár. Ha valaki ökölbe szorított kézzel védi az lmbtq-jogokat, akkor azok bizony a közösségi média cenzorai, akik kínosan ügyelnek rá, hogy egy kritikusabb vélemény se menjen át a szűrőjükön. 

Elhiszem, hogy Kristóféknak sok posztját törölték a platformok, de azok nem a homofóbia miatt, hanem valószínűleg a túltolt meztelenség és a gyermekvédelem több szempontjából is aggasztó túlzott intimitás megjelenítése miatt történhetett. Így is tömérdek fehér apró bugyis kép, meztelen férfisegges poszt található meg az életművészek közösségi oldalain. Több, mint amennyi kéne.

Képernyőfotó: Instagram

Szóval Kristóf WMN írásában a fiatal generációk erkölcsi bukását predesztinálja, hiszen – mint írja – Az utánunk következő generációk kikövezett útja efelé vezet hát. Fürdőnadrágban mutatkozni tilos – mások halálát kívánni szabad.

Továbbra sem pornózunk – viszont minden ízünkben önmagunk vagyunk. A bőrünkkel, amelyet megmutatni büntetést érdemel. A szexualitásunkkal, amelyet kifejezni szégyen. A szerelmünkkel, amelyet érezni ellene megy a keresztény, fehér, heteronormatív értékeknek, amelyeket magunkénak „kellene” éreznünk”

– írja Kristóf a tavaly megjelent cikkében. 

Mennyire szép magyarázkodás már ez arról, hogy miért döntöttek úgy: ezentúl az előfizetőknek már nem csak a pucér feneküket, hanem a szexuális együttléteiket is megmutatják. Mindezt a testpozitivitás, szexpozitivitás, korpozitivitás és önazonosság jegyében. 

Egy erkölcstelen, korlátok nélküli világ hirdetői 

Steiner Kristóffal nem az a baj, hogy felvállalja önmagát, nem is az a baj, hogy boldog és szerelmes és nem is az a baj vele, hogy homoszexuális. A probléma ott van, hogy egy olyan kreált értékek és erkölcs nélküli világ hirdetéséből él, amelynek súlyos következményei lehetnek egy felnövekvő generáció életében. Nem véletlen, hogy a pornót, a meztelenséget, a testi kontaktusokat egy kamasz életébe – jó esetben – fokozatosan és átgondoltan vezetik be a szülők, az iskola és a társadalom. Egy egészséges ember ugyanis tudja, hogy nem attól lesz valaki, ha minél polgárpukkasztóbb képeket, videókat tesz ki az online térbe. Egy egészséges önképpel rendelkező, egészséges életet élő ember tudja, hogy a kis fecskét és a meztelenül ölelkezést megtartja önmagának és a párjának. Steiner Kristófék közösségi médiás tevékenysége nem csak a mostani botrány miatt mondható rendkívül károsnak és egyébként kínosnak is, az folyamatos bizonygatás és a magánélet, intimitás ilyesfajta teljes kiteregetése nem csodálatos, nem érzéki hanem egész egyszerűen mérgező és veszélyes a gyermekekre nézve is. Ideje lenne abbahagyni a szemünkbe tolt melegpornó romantizálását. 

FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALMAKKAL VÁRUNK TITEKET A TIKTOKON IS, @PSTV_OFFICIAL2 NÉVEN!

Friss videók

Shares