Kapcsolódó videók

Nem követendő, hanem elrettentő példa a transznemű “influenszer”, akit ismét körözött a rendőrség

Napokig kereste a rendőrség eltűnt személyként, most pedig már újra aktív a közösségi médiában a transznemű influenszer, akinél elrettentőbb példát nem is találhatnánk a rossz család és a nemi diszfória okozta lelki sérülésekre. 

Nagyon nem a gyerekeknek való, mégis rengeteg kiskorú is követi az egykor Bish Bharbie művésznéven futó influenszert, akiről már régebben is sokszor beszéltünk műsorokban, s aki most Axel Arielnek nevezi magát. A hivatalos névváltoztatást azonban még nem sikerült neki véghez vinnie, ezért az Origo Kiss Viktor Józsefként hivatkozott rá cikkében, melyben maga az influenszer is megszólal. 

A körözés pár nappal ezelőtt került fel a Police.hu oldalára, majd rejtélyes módon még aznap lekerült onnan. A transznemű prostituáltnak, aki szolgáltatásait az interneten hirdeti, nem ez az első olyan esete, ami után sokan beszélnek róla. Többször felháborította az embereket, szerinte azért, mert, ahogy ő fogalmaz, szókimondó. Az Origo kiderítette, hogy a botrányairól ismert influenszer pénteken kórházba került, ugyanis megpróbált öngyilkos lenni – ezt maga Kiss József Viktor mondta el az Origónak. Nem először, azt mondja, ez már a sokadik kísérlete. A családja és barátai megfélemlítették, ezért nem volt más lehetősége, ezt állítja a transznemű influenszer. A kórházból egy rokonával ment el, de nem szólt senkinek erről. Ezután értesítették az ott dolgozók a rendőrséget. Rokonát hívta a rendőrség, de ő félrevezette őket, végül nem sokkal később megtalálták, majd egy pszichiáterhez vitték. Bish elmesélte, hogy bevitték egy másik kórházba, ahol egy pszichiáterrel beszélt, aki elmondta neki, hogy nagyon rossz emberek veszik körül.

Nem ez volt az első eset, amikor a rendőrség figyelmét is felhívta a botrányhős transznemű, tavaly januárban kábítószer birtoklása miatt adott ki ellene körözést a rendőrség. Az végül nem derült ki, hogy mi lett a januári körözés vége, börtönbe nem került, online pályafutását azóta is kisebb szünetekkel ugyan, de folytatja. Bish a kábítószerhasználatot egyébként nem rejtette véka alá, a marihuána gyakran megjelent az influenszer oldalán, és nem egy videójában jelentkezett be elég egyértelműen valamilyen szer hatása alatt. 

Egy elveszett, magányos ember segélykiáltásai a szemünk előtt

Bish Bharbie tökéletes példája annak, hogy hogyan tud káros lenni a közösségi médiától és az LMBTQ-lobbin keresztül minden, ha az ember stabil családi háttér nélkül nő fel és kerül ki a nagyvilágba. Bish vagy Axel vagy Ariel, – ki tudja most mit használ – többször mesélt már videókban a családjáról, azon belül is arról, hogy 16 éves kora óta egyedül él, az édesapját nem igazán ismerte, a családja nem figyelt rá. Tegyük fel, hogy mindez, amiket elmesélt részben igaz – hiszen azért fenntartásokkal kezeljük egy pszichiátriai beteg, kábítószeres ember szavait -, de az biztos, hogy ő ezeket valóban így élte meg és súlyos mentális problémákkal küzd. 

Nem győzzük hangsúlyozni tehát a stabil családi háttér és a megfelelő értékrend hiánya mit okozhat egy ember életében. Bish sajnos tökéletes példája annak, hogy milyen egy, az identitását kereső ember, ha magára hagyják, mi történhet egy fiatal tinédzser fiúval akkor, ha nem kapja meg sem a törődést sem pedig a megfelelő stabilitást a családjától. Nyilvánvaló, hogy nem ő az egyetlen, aki ilyen helyzetben van, viszont a magyar közéletben ő egy kiemelkedő példája mindennek a szörnyűségnek. Bish évek óta a köztudatban van, életének sok részébe belepillanthattak már a követői, akik közül a mai napig is sokan figyelik az online tevékenységét. Fiatalok és idősek egyaránt. Elrettentő példának kéne hogy legyen, mégis ezeken a botrányokon túl, számtalan támogató kommentet ad, és sokan példaképnek tartják őt. Tanulni kéne inkább az ő helyzetéből, főleg a szülőknek, nem pedig hagyni, hogy a gyerekek továbbra is kövessék őt vagy hagyni, hogy bármilyen felületen találkozhassanak vele. Bish ugyanis láthatóan teljesen kivonult a valóságból. A legújabb eset után is úgy tesz, mintha mi sem történt volna, folytatja a posztolást mindenféle következmény vagy magyarázat nélkül. Elrettentésnek ugyan jó, mégis szörnyű és szomorú, hogy a Bish-hez hasonló beteg influenszerek még mindig a köztudatban maradhatnak, ahelyett, hogy a közösségi média és a felhasználók kitörölnék őt, hogy elkezdhessen esetleg a gyógyulás útjára lépni. Tragikus történet ez.

Friss videók

Shares