Kapcsolódó videók

A Sziget nagyszínpadáról könnyű a rendszer ellen lázadni milliókért – Libz of TikTok Hungary

Tudom, tudom nagyon sokan beszéltek már előttem Krúbiról, aki annyira szereti Orbán Viktort, hogy a miniszterelnököt rendre megemlíti még a szigetes nagykoncertjén is. Eggyel kevesebben beszéltek a Carson Coma nevű a belpesti liberális életérzést tökéletesen megtestesítő – szintén rendkívül lázadó és rendszerellenes – zenekarról, akik szintén a Sziget nagyszínpadán kezdték meg koncertjüket Orbán Viktort is megemlítve. Nyilván ezzel a rendszer összeomlott, de ha nem is, akkor ezeket a bátor ifjakat már bebörtönözték, de legalább ellehetetlenítették a munkásságukat egy életre. Ja várjunk csak. Érdekes, hogy a Carson Coma azóta is szinte minden nap koncertezik, és Krúbit is láthatjuk hamarosan a Strand Fesztiválon, már aki akarja.  

Bármennyire is várják valószínűleg sokan, ez nem egy olyan videó lesz, amiben elrettentek bárkit attól, hogy liberális Orbán-gyűlölő zenekarokat hallgasson vagy támogasson a koncerteken. Ha valakinek tetszik ez, akkor hallgassa csak nyugodtan, járjon el a koncertjeikre. Én nem vagyok egyik rajongója sem, nem az én stílusom az ő zenéjük, de vallom, hogy nem szabad pártpreferencia vagy politikai véleménynyilvánítás miatt eltörölni vagy nem hallgatni egy zenekart, vagy nem megnézni egy jó filmet, mondjuk Robert de Niro főszereplésével, aki az elmúlt pár évben sokszor hangoztatta mennyire idiótának tartja Trumpot és a jobboldalt. Ettől függetlenül zseniális színész, akinek szinte minden – mondjuk úgy, hogy legalább 15 évvel ezelőtti – filmje aranyat ér. 

Szóval vannak ezek a nagyon lázadó belpesti zenekarok, akik a Madách téren elmélkedve alakulhattak meg egy-egy fröccsmámoros péntek estén, amikor nyilván megfejtették, hogy mit hogyan kéne tenni azért, hogy ez a világ jobb legyen, de legalább legyen olyan mint az Auróra és környéke, vagy a Bem mozi/kocsma, ahol mindenki szabad, mindenki független és boldog egyetemista. Ó bárcsak ilyen világ lenne, ahol mindenki mindenkinél jobban tudja mi a helyes, mi a jó és szám szerűen mennyit kéne keresnie a tanároknak., na és persze mindenki turikból öltözködik, mert a fast fashion az ördög műve. Na de kicsit elkanyarodtunk. 

Sukoró, 2023. július 12.
Fekete Giorgio énekel a magyar Carson Coma koncertjén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) első napján a Velencei-tó melletti Sukorón 2023. július 12-én.
MTI/Vasvári Tamás

Tehát a lázadó zenekarok. Régen is voltak ilyenek, például ott voltak Nagy Feróék – akikről idős korukra gondoljon bárki is bármit – koruk egyik legynagyobb kommunista- és rendszerellenes lázadói voltak, akiket többször meg is hurcolt az akkori rendszer. Nagy Feróék történeteiről egyébként a PS is sokszor írt. Vagy ott van például az 1979-ben alakult CPg nevű zenekar, ami hatalmas küzdelmet vívott a puha diktatúra karhatalmával.

Forrás: rocknemzedek.hu

Kommunizmusellenes, erőszakra buzdító szövegeik miatt 1983-ban börtönbüntetésre is ítélték a zenekar tagjait. A vád közösség elleni izgatás, valamint más népcsoportok elleni uszítás volt, amiért 1,5-2 év letöltendőt kaptak. Egészen elképesztő mekkora propaganda és fake news hadjárat folyt a zenekar ellen. A lejáratás egyik rendszeresen visszatérő motívuma a zenekar szélsőjobboldallal való összemosása volt. De nem kell ennyire visszamenni az időben ahhoz, hogy találjunk hasonló eseteket. Ott van például a világ egyik legismertebb rappere, Kanye West, aki mostmár csak Ye. Az előadó az egyik leggazdagabb rapper volt évekkel ezelőtt, ám lejáratása és az ellene indult eltörlés akkor indult be, miután nyíltan kiált Donald Trump mellett. A nyugati sajtó azóta már fehér nacionalista rapperként hivatkozik az amúgy fekete előadóra. Kanye West azóta elvált szexszimbólum feleségétől és tagadhatatlanul tett pár furcsa kijelentést, de mindez nem meglepő akkor, amikor a világ csúcsáról taszítanak a mélybe az elfogadó liberálisok csupán azért, mert nem azt a politikai nézetet vallod, amit ők. Khmmm kommunisták… Persze attól, ha Taylor Swift kiteszi, hogy szavazzon mindenki Biden bácsira, az nem probléma, a zenéjét ugyanúgy meghallgatják majd a jobb és a baloldali érzelmű rajongók is. A jobboldaliak körében ez már csak így megy, de ha egy baloldali megtudja egy előadó, színész vagy híresség jobboldaliságát, akkor addig megy, amíg el nem lehetetlenítik az illetőt. A szabadság hirdetői ezzel is bebizonyítják, hogy az ő világukban csak nekik van szavuk. Khmmm kommunisták.

Szóval Krúbi meg a Carson Coma tagjai nyugodtan lázadozzanak csak, ezzel csak önmagukat és azokat járatják le, akik hallgatják őket és fizetnek a koncertekért. Mert igen, lázadni szabad, sőt fiatalként a kötelességünk is. Ez a rendszer sem tökéletes, hibák sora a médiában, a közlekedésfejlesztésben és még lehetne sorolni, mikre lehetne több energiát belefektetni. Ezekre felhívni a figyelmet kötelességünk, a hibákról beszélni ebben a rendszerben nem börtönnel vagy kötéllel jár, ahogyan ezek a lázadó zenekarok is boldogan megélnek a magyar dolgozó emberek pénzéből vagy az egyetemisták ösztöndíjából. Úgyhogy ezt a videómat is azzal a mondással zárom, amit még egyetemista koromban üzentem a kortársaimnak:

lázadni ér, ameddig hülyét nem csináltok magatokból”.

KÖVESSETEK MINKET A TIKTOKON IS! 

Friss videók

Shares