Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Az amerikai partiőrség halottnak nyilvánította a „Titan” utasait

John Mauger az észak-keleti partért feleős parancsnok egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a kutatórobot megtalálta az eltűnt minitengeralattjáró roncsait egy nagyobb területen szétszóródva. Szakértők azt feltételezik, hogy vízbetörés keletkezhetett és az darabokra szakította a kapszulát. Egyes hírek szerint a „Titan” elején található panorámaablak mindössze 1300 méteres mélységre volt kalibrálva, ám az eszközzel közel 4000 méteres mélységig merültek. A kutatórobottal most megpróbálják megtalálni a holttesteket. 

A BlackRock azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább tartson, mert az “jót tesz az üzletnek” – mondta a vagyonkezelő óriáscég egyik toborzója a Project Veritas utódjának, az O’Keefe Media Groupnak egy hétfőn közzétett videóban.

A háború tényleg kib***ott jó az üzletnek

– mondta a riporternek Serge Varlay, akit azóta törölte a LinkedIn-profilján a BlackRock technológiai toborzójaként írtak le. Egy olyan forgatókönyvet vázolt fel, amelyben egy befektető profitálhatna a búza árának az ukrán búzasilók bombázása által kiváltott ugrásszerű emelkedéséből, kifejtve, hogy “az ingadozás lehetőséget teremt a profitszerzésre”. Azt is kifejtette, hogy nem az számít, hogy ki az USA elnöke, hanem hogy ki irányítja az elnök pénztárcáját. 

Brüsszel és a háborúpárti baloldal még mindig azt mantrázza, hogy az ukrán gabona az afrikai éhezőknek megy, holott az ukrajnai termőföldek egyharmada már amerikai kézen van és a mezőgazdasági terményeket napi, tőzsdei árakon értékesítik. Ez gyakran akkor történik meg, amikor a gabonaszállító hajók kifutnak nemzetközi vizekre. A szállítmányra licitálni lehet ekkor. Az Ukrajnában termelt gabona mindössze 2 %-a megy az éhezőknek, a többit eladják. Így került az Unióba is GMO (penészgomba) szennyezett ukrán gabona, amit dömpingárakon tudtak eladni amerikai cégek. A gabona olyan silány minőségű, hogy pl., Libanon visszalépett az üzlettől. Az olcsó gabona hazánkban is lenyomta az árakat és csak az amerikai kereskedőknek hozott profitot. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök koszorút helyezett el az Ismeretlen katona sírjánál, az ország egyik legtiszteltebb katonai emlékhelyénél. Meglátogatta a Győzelem Múzeumát is, amelyet a náci Németország legyőzésének szenteltek. A Kreml falánál tartott ünnepélyes ceremónia és az azt követő múzeumi látogatás – amelynek során az elnök gyertyát gyújtott a második világháború áldozataiért – a Szovjetunió elleni náci invázió 82. évfordulójára emlékezett. Oroszország 27 millió katonát és civilt vesztett a második világháborúban. 

Ukrajna beismerte, hogy nagyon nehéz a helyzet a fronton, aknák és drónok nehezítik a támadást. A német köztévé riportere járt a front ukrán szakaszán, ahol egy képet készített, a lövészárokban harcoló idősebb ukrán katonáról. A fotón látható géppuska nagyjából egy 100 éves, vízhűtéses, fakerekekkel ellátott modell, amely valamikor az első és második világháború között készülhetett. Ebből kiindulva a helyzet valóban nehéz lehet. 

Friss videók

Shares