Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Puccsal vezették be a migránskvótát

Amit a liberálisok és a dollárbaloldal mindig tagadott most bebizonyosodott: Brüsszel sosem adta fel elképzeléseit a migránsok kvótaszerű szétosztásáról és most aljas mód belügyminiszteri szinten egyszerű többséggel szavazták meg, hogy elkerüljék az államok vétóját, mivel legalább hét ország van, amelyek ellenzi a migránsok kötelező betelepítését. Az az ország, amelyik nem akar befogadni kénytelen lesz 22.000 eurót, azaz durván 8 millió forintot befizetni egy közös európai kasszába. A kvóta szerint Magyarországnak évi 8500 migránst kellene befogadnia, vagy ennyiszer 22.000 eurót befizetni. 

Hidvéghi Balázs úgy véli: a jövő évi európai parlamenti választások előtt tető alá akarnak hozni egy olyan rendszert, amely visszatérést jelentene a már évekkel ezelőtt kudarcba fulladt kvótarendszerhez, az illegális migráció állandósításához.

Erre irányult a mostani, kicsit puccsszerű tanácsi döntés; a szöveget, amelyről a döntés megszületett az Európai Tanácsban, fél órával hamarabb kapták csak kézhez a miniszterek, államtitkárok

– jegyezte meg.

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója rámutatott: az illegálisan, a szervezett bűnözésen keresztül Európába érkező emberek nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek, mivel nincsenek róluk adatok, nem ismert a személyazonosságuk, és ha korábban nem kerültek a rendőrség vagy a titkosszolgálatok látókörébe, akkor bejuthatnak Európába.

Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője szerint mivel országunk a nyugat-balkáni migrációs útvonalon fekszik, évente 8500 migránst kellene hazánknak befogadnia, ami az összes EU-ba érkező bevándorló majdnem harminc százalékát teszi ki, azaz ennyi személyt kellene az uniós belügyminiszterek többségének döntése értelmében Magyarországnak befogadnia.

A Donbasz mindeközben a német Leopardok és az amerikai Humweek és Bredley-ek temetőjévé vált. Az orosz védelem páncéltörő fegyverekkel és kamikaze drónokkal semmisített meg több, mint 100 tankot, illetve páncélozott járművet a fronton. Az ukránok ellentámadása teljes kudarcba fulladt. Az elmúlt napokban nagyjából 1500 ukrán katona halt hősi halált. Kijev ennek ellenére azt mondja, hogy a katonák lelkesek és önként jelentkeznek frontszolgálatra. Ennek erősen ellentmondanak a kényszersorozásról készült felvételek. Az ukrán vezérkar szerint még nem is volt ellentámadás, csak ki akarták puhatolni, hogy milyen állapotban vannak az orosz csapatok a különböző frontszakaszokon.

Ez a narratíva kevésbé hihető, mivel arra vannak a kis létszámú, fedetten dolgozó felderítő egységek, a drónok vagy akár az amerikai hírszerzői adatok, amelyeket Kijev rendszeresen megkap. Két gépesített dandár elvesztése alig 2 óra alatt az vereség, ráadásul nagyon komoly.

Az ukránok továbbra sem ismerik be a Nova Kahovka-i gát lerombolását, most bemutattak egy audió fájlt, amelyben két orosznyelvű férfi, állítólag orosz katonák beszélnek arról, hogy ők robbantották fel a gátat. A beszélgetést Kijev szerint az SZBU (ukrán felderítés) hallgatta le.

Új műholdfelvételek azt mutatják az ukrán csapatok előtt aknamezők, páncéltörő árkok és lövészárkok sora áll, amely az egyik legkiterjedtebb katonai védelmi rendszer a világon

– írja a brit The Telegraph. A lap beszámol az orosz hadsereg erődítéseinek előkészítéséről az ukrán ellentámadás visszaverésére, amely közel 1000 kilométeres, akár 30 (!) kilométer mélységű védelmi vonallá áll össze.

A Prjazovje orosz hadihajó legénysége AK-306M hatcsövű automata fegyverekkel megsemmisítette a Fekete-tengeren rájuk támadó ukrán pilóta nélküli hajókat – a védelmi minisztérium videót tett közzé a drónok megsemmisítéséről.

Kanada Ukrajnának adja az önkényesen lefoglalt repülőgépet jelentette be Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kijevi látogatása során. Az orosz Volga-Dnepr légitársaság tulajdonában lévő, a kanadai kormány által bérelt An-124 Ruszlan teherszállító repülőgép 2022. február 27-én szállt le Torontóban, Kínából származó Covid-tesztek rakományát szállítva. Az ottawai kormány ezután megtiltotta a gép felszállását és csak a személyzet hagyhatta el Kanadát.

Friss videók

Shares