Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Tucker Carlson is megszólalt a nova kahovkai gát ügyében

A konzervatív tv-s személyiség először tett közzé egy videót, mióta elhagyta a FOX News csatornát. Carlson is kétségbe vonja a nyugat azon állítását, hogy az oroszok a felelősek a gát elpusztításáért, hiszen ők uralták ezt a területet és a Krím-félsziget vízellátása érdekében is nagyon fontos ez a terület, nem elfeledve, hogy a Krímen állomásozik az orosz fekete-tengeri flotta, szintén hatalmas vízigénnyel. Carlson elmondta, hogy az amerikai kábelcsatornák ugyanazt a narratívát használják Putyin ellen, amit anno Szaddám Husszeinnél alkalmaztak. Óránként elmondják, hogy ő a föld leggonoszabb embere és mindenre képes, még arra is, hogy saját magát megtámadja. Szaddám Husszeint a 2001, szeptember 11-én az al-Kaida által elkövetett terrortámadásokért is felelőssé tette az amerikai média, holott Szaddám az al-Kaida esküdt ellensége volt. 

Oroszország állandó ENSZ-képviselete már tavaly ősszel figyelmeztette Antonio Guterres ENSZ-főtitkárt, hogy Ukrajna a kahovkai vízerőmű megsemmisítését tervezi, és most meg kell kérdezni tőle, mit tettek a katasztrófa megelőzése érdekében – írta kedden Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

2022. október 21-én Oroszország állandó ENSZ-képviselője, Vaszilij Nebenzja levelet küldött az ENSZ főtitkárának a kijevi rezsim kahovkai vízerőmű megsemmisítésére vonatkozó terveiről. Az ENSZ-főtitkárhoz intézett kérdés a következő: „Mit tettek ez ügyben?”

– fogalmazott Zaharova az üzenetben, amelyhez csatolta a Guterresnek küldött októberi üzenetet.

Június 6-án Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója közölte, hogy az ukrán hadsereg éjszakai rakétatámadást intézett a kahovkai vízerőmű ellen, amelynek következtében ellenőrizetlenül ömlik ki a víz. Nova Kahovkában a vízszint már meghaladta a 10 métert. Jelenleg 14 település van víz alatt. Akár 80 települést is eláraszthat a víz. A közeli falvakat evakuálják. A hatóságok közölték, hogy nem lesz szükség nagyszabású evakuálásra. A vízerőmű pusztulása súlyos környezeti károkat okozott. A Dnyeper menti mezőgazdasági területeket elmosta a víz. Fennáll a veszélye annak, hogy az Észak-Krími-csatorna kiszárad, -számolt be az oroszhirek.hu hírportál.

Az orosz külügyminisztérium bekérette a belga nagykövetet, és határozottan tiltakozott az ellen, hogy május 22-én belga fegyvereket használtak egy szabotázsakcióban a belgorodi területen. Az erről szóló információt a külügyminisztérium honlapján tették közzé. “M. Michilsen moszkvai belga nagykövetet június 6-án bekérették az orosz külügyminisztériumba, akinek határozottan tiltakoztak a nyilvánosságra került tényekkel kapcsolatban, miszerint belga gyártmányú fegyvereket használtak szabotázscsoportok, amelyek május 22-én terrorista akciókat hajtottak végre a belgorodi terület területén

– közölte a minisztérium.

Berlinben kiharcolta az LMBTQ-lobbi, hogy egy nyolc emeletes 72 lakásos bérházat építsen a város szenátusa leszbikusoknak. A projektet engedélyezték és meg is kezdődtek az előkészítő munkálatok, az épület 2025-re lesz kész. Az állam meg is támogatja a lakhatást. A „Stadtmitte” azaz Városközpont kerületben fekvő ingatlanok bérleti díja 20 euró/négyzetméter, ám a leszbikus házban csupán 6,90 euró lesz. A városépítésért felelős, szociáldemokrata szenátora Ephraim Goethe elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy mennyire büszke erre az Európa-szerte egyedülálló projektre. Az LMBTQ-lobbi szerette volna, ha a ház lila, vagy szivárványszínű lesz, ám ez nem illett volna a városképbe így az épület fehér lesz, nyilatkozta Goethe.

Friss videók

Shares