Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Arab nyelvű utcatábla Düsseldorfban – Kadirov beszólt a briteknek

Németország ismét hatalmas lépést tett a multikulturális társadalom felé, vagy csak szépen halad az Északi Kalifátus irányába. Düsseldorfban ugyanis megjelent az első arab nyelvű utcatábla. A politikusok szerint a tartományi főváros ezzel mutatja meg, hogy kiáll a sokszínűség és a bevándorlás mellett. A péntekenkénti, kölni arab imára hívás mellett valóban elősegíti a németek integrációját a bevándorlók kultúrájába.

A csecsen vezető, Ramzan Kadirov azt javasolta, hogy az uránszennyezés következményeit nyugati területeken kellene demonstrálni, és utána magától megszűnne a vágy a téma megvitatására.

Nagy-Britannia már-már azzal dicsekszik, hogy tervezi, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket szállít Ukrajnának. Még sikerült mindenkit “megnyugtatniuk”, és azt mondják, hogy nem radioaktív uránról van szó. És sehol máshol, csak Oroszországban ezerszer kevesebb ilyen bolond van, akik nem értik a nehézfém tulajdonságait. Az ilyen piszkos lövedékek használatának következményeit nem említem, de úgy gondolom, hogy az Oroszországgal ellenséges országoknak még az “u” betűt sem kellene eldadogniuk. Egyszer mutassák be a Nyugatnak a saját területükön az uránszennyezés következményeit, és akkor végleg megszűnik a vágy a téma megvitatására

– írta Kadirov a Telegram-csatornáján.

Dmitrij Medvegyev is megszólalt a Hágai Nemzetközi Bíróság elfogatóparancsa és Marco Buschmann igazságügyi miniszter megjegyzése miatt, amely szerint, ha Putyin elnök német földre lép, akkor letartóztatják. Medvegyev szerint egy ilyen lépés egyenlő lenne a hadüzenettel.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár felszólította a tagállamokat, hogy továbbra is támogassák fegyverekkel és lőszerrel Ukrajnát. Stoltenberg szerint Oroszország legfőképpen Iránra és Észak-Koreára támaszkodhat lőszer és hadianyag terén.

Az orosz csapatok sikeresen visszaverték az ukránokat Kreminna településen és környékén a luganszki régióban. Az orosz csapatok nyugat fele haladnak, hogy védelmi állásokat építsenek ki. Bahmutban még mindig tartanak a harcok.

Kína támogatja az Északi Áramlat gázvezeték elleni merénylet kivizsgálásáról szóló, orosz kezdeményezésű határozattervezetet az ENSZ Biztonsági Tanácsában – közölte Vang Ven-pin, a kínai külügyminisztérium szóvivője. Vang rendes szerdai sajtótájékoztatóján beszélt erről, válaszul arra a kérdésre, amely a februárban Oroszország által benyújtott BT-határozattervezetre vonatkozott. Moszkva nemzetközi független vizsgálóbizottság megalakítását kéri a robbantások ügyében, amelyek a gázvezeték három vezetékszálát rongálták meg. Az Egyesült Államok és a BT néhány másik nyugati tagja egyelőre ellenzi egy ilyen bizottság felállítását. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy az Északi Áramlat elleni merénylet súlyos ügy, és a nemzetközi közösség legtöbb tagországa fontosnak tartja a kivizsgálását, ezért az ezt segítő határozattervezetet Kína támogatja.

Seymour Hersh amerikai tényfeltáró újságíró szerint Olaf Scholz német kancellár is része az összeesküvésnek és ő is fedezi az igazi tetteseket, akik felrobbantották az Északi Áramlat-kőolajvezetéket.

Friss videók

Shares