Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA– Puccskísérlet Berlinben, bevetették a GSG 9-et is

Ma hajnalban országos rajtaütést hajtott végre a német Szövetségi Nyomozóhivatal a BKA, amelyben részt vett a szövetségi rendőrség terrorelhárító osztaga a GSG 9 is. Ötvenkét személyt vettek őrizetbe, köztük volt és a mai napig aktív elitkatonákat, akik vagy a Bundeswehrben, vagy az NDK néphadseregében szolgáltak. A „Reichsbürger” azaz Birodalmi polgárok névre hallgató ultrajobboldali csoport az elmúlt években már többször is hallatott magáról, legutóbb 7 hónappal ezelőtt, amikor egyik tagjuk tűzharcba keveredett a rendőrséggel. Amint kiderült a csoport egy árnyékkormányt is létrehozott, amelynek vezetője a 71 éves, nemesi származású Heinrich Reuß.

A csapat felfegyverzett szárnya azt tervezte, hogy egy kormányülés alatt lerohanja a Reichstagot és túszul ejti a kormány tagjait majd átveszi a hatalmat. A csoport azt terjeszti évek óta, hogy Németország nem is egy állam, hanem egy hatalmas cég, amely, mint egy korlátolt felelőségű társaság működik és a háttérből az USA mozgatja. A „Reichbürgerek” voltak az oltásellenes tüntetések kirobbantói is, mivel szerintük a koronavírus is csak egy kitaláció, hogy multicégek és a kormányok manipulálják az embereket. Összesen 3000 rendőr vett részt a bevetésen.

Lengyelország mégiscsak elfogad egy „Patriot” rakétarendszert Németországtól. Berlin ezt azután ajánlotta föl, hogy egy ukrán S-300 típusú elfogórakéta zuhant egy lengyel farmra és megölt két ott dolgozó embert.

Eközben Oroszország összehívja az ENSZ Biztonsági Tanácsát az Ukrajnába küldött nyugati fegyverszállítmányok miatta. Dimitrij Poljanszkij orosz ENSZ diplomata szerint van miről tárgyalni, mivel már a nigériai elnök, Mohammadu Buhari is jelezte, hogy lázadó csoprtoknál találtak olyan fegyvereket, amelyek Ukrajnából származnak. A csempészésben nemzetközi maffia-szervezetek vesznek részt.

Philip Giraldi ex-CIA tiszt úgy véli, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök keresi a módját annak, hogy az Egyesült Államokat és a NATO-t közvetlenül bevonja a konfliktusba, és az ilyen taktikára példaként említette a hétfői dróntámadásokat két oroszországi repülőtér ellen.

Ramzan Kadirov csecsén elnök nekiment Zelenszkijnek Telegram oldalán: Mennyi ukrán vérét fogod még iszogatni kokainos aranypalotádban? Kadirov szerint he kell akkor Zelenszkij náci, ha kell könnyező liberális.

Friss videók

Shares