Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Migráns késelte meg az iskolás lányokat, életfogytiglant kapott az afgán erőszakoló

Tragikus gyilkosság rázta meg hétfőn Németországot: egy 13 és egy 14 éves kislányt késelt meg egy eritreai migráns Illerkirchberg városkában Baden-Württembergben. Az idősebbik lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt. A fiatalabbik lány már túlvan az életveszélyen. A 27 éves migránst a Sondereinsatzkommando, a rendőrség terrorelhárító egysége vette őrizetbe. Az elkövető indítéka még nem világos a hatóságok számára. Három évvel ezelőtt már történt egy súlyos bűncselekmény, amikor migránsok bedrogoztak egy 14 éves lányt, majd csoportosan megerőszakolták. Az 5000 fős idilli városkának már elege van a migránsokból.

Bécsben elítélték azt a három afgán migránst, akik bedrogoztak egy 13 éves lányt, majd legalább kilenc alkalommal erőszakot tettek rajta. A gyermek belehalt a különféle drogok keverékébe; a boncolási jegyzőkönyv alapján ginát, kristálymethet, kannabiszt és ecstasyt találtak a szervezetében. Amikor az elkövetők észrevették, hogy a lány meghalt, kivitték egy parkba és egy fához támasztották. A bűncselekmény kitervelője életfogytiglani börtönt kapott, két társa pedig 20–20 évet. Büntetésük letöltése után visszatoloncolják őket Afganisztánba.

Hétfőn kora délután ismét orosz cirkálórakéták csapódtak be ukrán energetikai- és hőközpontokba. Ukrajna több városában is légiriadó volt, az emberek a metróállomásokon kerestek fedezéket. Zelenszkij elnök kitartásra buzdította a lakosságot. Moszkva a támadásokkal el akarja érni, hogy az ukránok politikai nyomást gyakoroljanak Zelenszkijre, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat. Az ukránok hétfőn orosz légibázisokat támadtak drónokkal, mélyen Oroszország területén belül. A rajtaütésben három ember életét vesztette és egy stratégiai bombázó megsemmisült – közölte a New York Times.

Friss videók

Shares