Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA: Az orosz hírszerzés jelentése szerint állítólag 22 tonna robbanóanyag volt a kamionban

Az FSZB újabb információkat adott ki a Kercsi-híd elleni terrortámadás hátteréről. A kamionban, amely a robbanást okozta, a hírek szerint, 22 palettányi, összesen 22770 kilogramm robbanóanyag volt. A halálos szállítmányt augusztusban Odesszából a bulgáriai Rusze kikötőbe, onnan Grúziába majd Örményországba vitték és ott lépték át az orosz határt október 4-én. A kamionnak grúz azaz georgiai rendszáma volt. Szerintük az ukrán katonai titkosszolgálat állhat a merénylet mögött.

Szijártó Péter szerint lesz elegendő földgáz, mivel a Gazprom igazgatója a szerdai, moszkvai tárgyaláson biztosította a külgazdasági-és külügyminisztert, hogy a „Török-Áramlaton” keresztül biztosítják a szerződésben foglalt mennyiség szállítását. A nyugat-európai tározókban márciusig 5 százalékra fog csökkeni a gáz mennyisége.

Kijevet ismét drónokkal támadták, a lakosságot megkérték, hogy maradjanak az óvóhelyeken. A Pentagon még több légvédelmi rakétarendszer küldését helyezte kilátásba, hogy Kijev hatékonyabban védekezzen az orosz drónok és cirkálórakéták ellen.

Friss videók

Shares