Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Nyolc személyt vett őrizetbe az orosz titkosszolgálat a Krími híd felrobbantásával kapcsolatban

Az FSZB bejelentette, hogy öt orosz, valamint ukrán és örmény állampolgárokat vett őrizetbe a Krími híd ellen elkövetett terrortámadás miatt. A gyanúsítottak kihallgatása jelenleg folyik. Ukránok tüntettek Budapesten és más európai nagyvárosokban; látszólag békésen, ám ukránul azt skandálták, hogy késhegyre az oroszokkal, halál rájuk.

Már 2015-ben találtak német gyártmányú, a svéd haditengerészet aknamentesítő, vízalatti drónjáról származó robbanóanyagot a felrobbantott Északi Áramlat-gázvezeték mellett. Az 1,4 kilogramm súlyú robbanófej arra szolgál, hogy tengeri aknákat robbantson fel.

Lengyelországban szivárog a Barátság-kőolajvezeték. Az automata szenzorok jelezték a nyomáscsökkenést és most kezdik el vizsgálni a kérdéses szakaszt. A szivárgás a Németországba kőolajat szállító csőnél történt.

Kétmillió német kisnyugdíjas és szociálisan szerény körülmények között élő állampolgár jár ingyenkonyhákra étkezni. Sokan, miután befizették a rezsiköltséget, már nem tudnak megfelelő mennyiségű élelmiszert vásárolni.

Kölnben péntektől imára hívhat a müezzin. A város muszlim lakossága azt követelte, ha már a katolikusok harangoznak, akkor a vallásszabadság jegyében nekik is járjon az imára hívás péntekenként.

Friss videók

Shares