Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Nem lesz elnapolt választás Oroszországban, a nyugat pedig igenis dekadens…

Sokan azt mondták Vlagyimir Putyin elnök beszédében nem volt semmi különös, pedig érdemes a sorok között is olvasni. Fontos, hogy nem roppant meg az orosz gazdaság, és a társadalom támogatja a különleges hadműveleteket. A politikai stabilitásnak a jele, hogy az elnökválasztást sem akarja a Kreml elnapolni. 

Az is jelzésértékű, hogy az Orosz Föderáció nem akarja felpörgetni a háborús gépezetet, hanem lépésről lépésre halad, ahogy eddig is. Fontos a saját erők és a civil lakosság életének megóvása. Nem a gyorsaság a tét, hanem a győzelem. 

Az elhúzódó háború pedig az USA-nak és az Európai Uniónak fog ártani ennek a jelei már most is mutatkoznak a szankciós infláció számaiban. Oroszország hosszú távon ki tudja véreztetni ellenfeleit, mert komolyabb készletekkel rendelkezik haditechnikából, és a bevételei is a fosszilis energiahordozók eladásából jelentősen emelkedtek. A brüsszeli szankciós politika teljességgel megbukott. 

Kiverte a biztosítékot a német sajtóban az, hogy Putyin elnök dekadensnek nevezte a nyugatot az LMBTQ és a transgender ideológiák erőszakos terjesztése miatt. Láthatóan ez fájt a liberális sajtónak a legjobban. Az a tény, hogy közel nyolcvan év után újra német páncélosok harcolnak orosz katonák ellen az nem üti meg a zsurnaliszták ingerküszöbét. Mindeközben nő a félelem a lakosság körében a harmadik világháborútól és a német politikusok is tudják, hogy az orosz védelmi tárca akár egymillió katonát is tud mozgósítani. 

 A brutalitás soha nem változtat az emberek szabadságvágyán, Oroszország sohasem győz Ukrajnában

– jelentette ki Joe Biden amerikai elnök kedden a varsói Királyi Vár kertjében mondott beszédében. Az amerikai elnök az összegyűlt tömeg előtt hangsúlyozta: a NATO védeni fogja a nemzetek és a demokráciák szuverenitását.

Putyin tévedett, az ukrán nemzet nagyon erős, a demokráciák pedig egységesek

– jelentette ki. 

A számításból csak azt hagyta ki Biden, hogy lassan elfogynak az ukrán katonák, ennek az is a jele, hogy egyre több fiatal lány jelenik meg a fronton. Egyelőre önkéntesek, de májustól már a nőket is sorozni akarják. 

Fontos a beszédben az is, hogy Oroszország azért „avatkozott be” Ukrajnában, hogy megvédje történelmi régióinak lakóit, hogy biztosítsa országa biztonságát – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi, moszkvai beszédében. Putyin bejelentette, hogy Oroszország felfüggeszti részvételét az új START-egyezményben, és kész újraindítani a nukleáris kísérleteket. START=Reduction and Limitation of Strategic Offensive Arms, azaz a hadászati támadófegyverek korlátozása és csökkentése. 

Friss videók

Shares