Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Megsérült a transznemű amerikai katona Ukrajnában és orosz kézen Berhovka

Az ukrajnai háborút „minden józan számítás szerint” nem lehet megnyerni, ezért is van szükség mihamarabbi tűzszünetre – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő kifejtette: a kormány Svédország és Finnország NATO-tagságának támogatására kérte az Országgyűlést, azonban a kormánypárti frakciók egy része „nem túl lelkes”. A többi közt azért, mert ezen államok nyilvánvaló hazugságokat terjesztenek a demokráciánkról, a nálunk lévő jogállamiságról.

„Nincs messze, amikor arról fog a magyar közvélemény hallani, hogy olyan javaslatok vannak az asztalon, hogy békefenntartók vagy valamilyen katonai csapatok szükségesek lesznek Ukrajna területén. Ez a belesodródás logikus következő lépése.”

A miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott ma reggeli interjújában rámutatott: a NATO egy védelmi szövetség, ami azt jelenti, hogy ha megtámadnak bennünket, akkor kötelező egymásnak segíteni.

Ezért problémás Ukrajna felvétele a szövetségbe. A miniszterelnök által aláírt NATO-csatlakozási szerződésben azonban nincs olyan passzus, amely kimondaná, hogy a NATO-tagállamoknak kötelessége részt venni egy nem NATO tagország megtámadásában – mutatott rá a hirado.hu portál az interjú után.

Megsérült a fronton az ukrán fegyveres erők transzgender légiójának „katonája”. Az amerikai Sarah Ashton-Cirillo a kezén sebesült meg az orosz ágyútűz során.

„Sarah” videót is megosztott a sebesüléséről, amelyen megkérdezik tőle, hogy jól van-e, amire azt válaszolja, hogy igen, majd elmondta, hogy „nem tudják megölni őket, nem tudnak ártani nekik és a győzelem az övéké”. Magyaráz még Putyin haláláról és azt is elmondja, hogy ez a sebesülés egy kis ára a győzelemnek.

Wagner-egységek felszabadították az Artemivszk (Bahmut) melletti Berhovka (Berhivka) falut – közölte Jevgenyij Prigozsin, a csoport alapítója. A teljes település orosz ellenőrzés alatt van. Berhovka Artemivszktől északnyugatra fekszik. A hét elején a védelmi minisztérium a szomszédos Paraszkovjevka falu felszabadításáról számolt be.

Az ENSZ tegnapi határozatát, amely elítéli Oroszországot a különleges hadművelet elindítása miatt a 193 tagországból 141 fogadta el. Ellene voksolt Észak-Korea, Belorusz, Mali, Eritrea, Nicaragua és Szíria, tartózkodott pl., Irán és Kína, melyek az Orosz Föderáció erős szövetségesei.

 

 

 

 

Friss videók

Shares