Kapcsolódó videók

Tordai: Jó lenne ha a kormány nem egy cinikus, Putyin-párti békenarratívát tolna (PS-videó!)

Tüntetést szervezett az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójára a Momentum. A demonstráció a Városháza parktól indult, a főpolgármester, Karácsony Gergely beszédében azt hangsúlyozta: hiába olvasta a tudósításokat és követte a híradásokat, fogalma sincs arról, “mi az a háború”. A tüntetők – akiknek jelentős része ukrán ajkú volt – az orosz nagykövetséghez vonultak, többen közülük olyan táblát tartottak kezükben, melyeken Putyint Hitlerrel azonosították. És ez még nem minden. Részletek a videóban!

A Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin a PestiSrácok.hu kérdésére válaszolva úgy fogalmazott: maximálisan támogatják, hogy Ukrajna meg tudja védeni Európát. Szerinte ez Magyarország érdeke is és reméli, hogy ezt a kormány is így látja. Tordai Bence a Párbeszéd képviselője kiemelte,

jó lenne ha a kormány nem egy cinikus, Putyin-párti békenarratívát tolna.

Hozzátette, nem tudja megígérni, hogy a Párbeszéd támogatja majd a kormány háborút elítélő hétpontos javaslatát. A politikus szerint egy korábbi hasonló felterjesztésben ugyanis nem mondták ki, hogy “Oroszország az agresszor”. Ez a kijelentés különösen pikáns annak ismeretében, hogy a kormánytagok, valamint a miniszterelnök is többször kijelentette már, hogy elítélik Ukrajna lerohanását. Orbán Viktor a Balatonfüreden tartott beszédében úgy fogalmazott:

Oroszország nem nyerhet, mert az egész nyugati világ felsorakozott Ukrajna mögött. Ugyanakkor Oroszország atomhatalom, és egy atomhatalmat nem lehet sarokba szorítani, mert az nukleáris háborút robbanthat ki. Tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükségünk. Minél hamarabb, annál jobb.

Nézzék meg a PSTV helyszíni tudósítását a demonstrációról, érdemes!

Friss videók

Shares