Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA: Megvan az ukrán háborús bűnös, Kadirov a frontra hívta az ukrán propagandistákat

Remek munkát végeztek az orosz titkosszolgálatok és beazonosították azt az ukrán katonát, aki közvetlen közelről kivégzett orosz katonákat, miután azok letették a fegyvert, lefeküdtek a földre és kezüket tarkójukra tették. A 26 éves Szerhij Makarenko egy videóüzenetben azt hazudta, hogy az oroszok fenyegetést jelentettek és nem látszott, hogy megadták magukat, valamint azt állítja, hogy büszke a tettére. Remélhetőleg az igazságszolgáltatás eléri Makarenkót és felelnie kell az embertelen tettéért. A háborús bűn tényét az ENSZ vizsgálóbizottsága is elismerte és elítélte. 

Ramzan Kadirov csecsen elnök üzent a Krím-félsziget elfoglalásával és a győzelmet ígérgető ukrán propagandistáknak, hogy ne a szájuk járjon, hanem jöjjenek ki a frontra és harcoljanak. A csecsen vezető azt mondta, hogy kész kevesebb eszközzel és erőforrással is felvenni velük a harcot. Hangsúlyozta, hogy a “rokkantak és nyugdíjasok” elleni harc, akiket a kijevi rezsim erőszakkal a frontra hajt, nem túl érdekes elfoglaltság lesz. Ami a gerillákat illeti, őket “örömmel elkapjuk” – összegezte Kadirov parancsnok az Oroszhírek hírportál szerint. 

Bahmutot már szinte teljes gyűrűbe vonta az orosz haderő a legsúlyosabb harcok azon a frontszakaszon vannak. Az elmúlt héten nagyjából 5600 ukrán katona vesztette életét a harcokban. Oroszok vízi drónnal robbantottak fel egy hidat Odessza közelében. A moszkvai védelmi minisztérium bejelentette, hogy sikeresen meggátolták nyugati fegyverek frontra jutását, ám a részletekbe nem mentek bele. 

Irán bejelentette, hogy nemsokára megkezdik a próbaüzemét a saját gyártású utasszállító repülőgépüknek. A 100 személy szállítására alkalmas gép azért is fontos mert a nyugati szankciók miatt nehéz a repülőgépek karbantartása és az alkatrészellátás megoldása. A 87 milliós hatalmas országban fontos szerepe van a repülésnek a belső légi járatokon is. Irán már 80 éve fejleszt saját gyártmányú gépeket pl., az Antonov gyárral közösen flottája nagy részét viszont Airbus, Boeing és Fokker gépek teszik ki. 

Nagy győzelmet aratott Berlinben a CDU. A Kereszténydemokrata Unió politikusa Kai Wegner azokkal a témákkal győzött, amelyek az embereket a legjobban foglalkoztatják, mint a bűnözés visszaszorítása a lakosok biztonsága és a migráció. A szocialisták és a zöldek alatt elharapózott bűnözés sokak szerint már élhetetlenné tette a város sok kerületét. Legfőképpen az arab klánok okoznak gondot, akik uralják a német főváros bűnügyi térképét. Védelmi pénzek szedése, drog és fegyverkereskedelem, prostitúció, emberkereskedelem,… szinte nincsen olyan ága a bűnözésnek, amelyet ne a libanoni maffia uralna. 

Nancy Faser német belügyminiszter engedélyezte több százezer szírnek és töröknek, akiket a földrengés sújtott, hogy beutazzanak Németországba. Azok a személyek, akiknek rokonaik élnek Németországban azonnal jöhetnek nyilatkozta a sajtónak a szociáldemokrata politikus. Az érintettek gyorsított eljárásban kapnak egy három hónapra érvényes turistavízumot. Faeser már fel is vette a külügyminisztérium illetékeseivel a kapcsolatot. Arról viszont egy szó sem esett, hogy ki fogja finanszírozni az ott tartózkodásukat, ellenőrzik-e, hogy nem jönnek terroristák az országba és ki garantálja, hogy 3 hónap után el is hagyják az uniót? A szocik egy újabb migrációs hullámot szabadítanak Európára.

Friss videók

Shares