Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Szíven lőtte magát az orosz katona, hogy elkerülje a fogságot

Ukrán drón vette fel, ahogy a Wagner csoport egyik parancsnoka, aki a Cserdas hívójelre hallgatott, szíven lőtte magát, hogy elkerülje a fogságot. Nyilván már olyan hírek vannak az ukrán fogolytáborokról és a kihallgatási módszerekről, hogy inkább a golyót választotta. Az ukránok esküdt ellenségüknek tekintik a Wagner csoport specialistáit.

Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB közölte, hogy meghiúsított egy ukrán szabotázst, amelynek célpontja a Törökországba tartó, tenger alatti orosz gázvezeték volt. A közlemény szerint a rajtaütés során mágneses aknákat, műanyag robbanószerkezeteket és egyéb bizonyítékokat foglaltak le. A merényletet végrehajtani készülő orosz állampolgárok pontos instrukciókat kaptak az ukrán titkosszolgálattól, hogy hol kell elhelyezni a robbanótesteket.

Megbírságolták Harkov polgármesterét, Ihor Tyerehovot, mivel orosz nyelven beszélt a város polgáraihoz egy televíziós felszólalásában. Ukrajnában a kormánytisztviselők számára tiltott más nyelv használata az ukránon kívül. Harkovban nagyon sok orosz él, ezért rendszeresek voltak az orosz nyelvű beszédek, ám Zelenszkij ezeket betiltotta. Most sem a magyar, sem a román, sem a lengyel vagy az orosz kisebbséghez sem lehet annak anyanyelvén beszélni. Érdekes módon ez nem zavarja a „brüsszeli demokratákat”.

Guy Verhofstadt, alias Fogtündér szerint az Európai Unió jobban járna, ha kirakná Magyarországot és helyette Ukrajnát venné fel. Az sem zavarta a kusza fogú magyargyűlölő politikust, hogy az ukránok beismerték az orosz hadifoglyok kivégzését.

Németország népirtásként akarja elismerni az 1932–1933-ban, Sztálin alatt, Ukrajnában tomboló éhezést. Az úgynevezett „Holodomorban” mintegy 4 millió ember halt éhen, de nem volt ritka a kannibalizmus sem. Természetesen a német fősodratú sajtó most Putyin elnököt hasonlítja Sztálinhoz.

Érdekes belepillantani Katar jogrendjébe. Egy argentin tévékommentátor nőnek kifosztották a retiküljét a stadionban, majd miután feljelentést tett, a jegyzőkönyvet felvevő rendőrnő megnyugtatta, hogy megtalálják a tettest, mert rengeteg kamera van arcfelismerő rendszerrel – a nyolc stadionban és környékükön összesen 15 ezer biztonsági kamera lett telepítve, minden katari lakosról és minden beutazó külföldiről biometrikus felvétel készül az országban –, majd azt is elmondta, hogy a károsult dönthet, hogy mi történjen az elkövetővel: öt év börtön, vagy ha külföldi, akkor az országból való kiutasítás. A hírek szerint a hölgy ettől eltekintett és azt mondta, neki az is elég, ha meglesz a telefonja.

Katarban még mindig a német csapaton nevetnek és gyártják a mémeket, mert a szivárványoskarszalag-botrány és a szájra tett kézzel való tüntetés után kikaptak Japántól.

Friss videók

Shares