Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Új adót vezetnek be Németországban Ukrajna miatt?

Saskia Esken, a német szociáldemokrata párt vezetője bejelentette: támogatja Zelenszkij ukrán elnök kérését, hogy Berlin havi 500 millió euróval segítse Ukrajnát. A kormány ezt azonban nem tudja másként kigazdálkodni, mint egy új adó bevezetésével. A terv szerint egy vagyonadót vezetne be a kormány, amely első körben a tehetősebb polgárok pénzére jelentene veszélyt.

Frank-Walter Steinmeier, Németország köztársasági elnöke Kijevben tárgyalt Zelenszkijjel és a város polgármesterével, Vitalij Klicskóval. A megbeszélésekről egyelőre nem sok részlet szivárgott ki, csak annyi, hogy partnervárosi szerződéseket köt Németország és Ukrajna, valamint a berlini kormány segíteni fogja az újjáépítést.

Giorgia Meloni megtartotta első parlamenti felszólalását mint kormányfő. Meloni, aki egyben a Fratelli d’Italia párt elnökasszonya is, kijelentette, hogy a Soros-alapítványok hajói mostantól nem köthetnek ki Olaszországban. A politikus asszony ezzel véget akar vetni az elszabadult illegális bevándorlási hullámnak a Földközi-tenger felől. Tervei közt az is szerepel, hogy észak-afrikai országokban úgynevezett „hot spotokat” hozzanak létre. Ezekben az irodákban kellene a migránsoknak beadniuk a menedékkérelmüket és ott is bírálnák el, hogy annak van-e jogalapja, vagy az adott személy csak gazdasági okok miatt akar az Európai Unióba jönni. Csak a tegnapi napon 180 migránst vett fel a líbiai partoknál az SOS Humanity nevű német hajó, amely szintén a Soros-flotta egyik tengerjárója. A kapitány bejelentette, hogy a migránsokat Olaszországba szállítja. Az idén már 120 ezer illegális bevándorló kelt át Észak-Afrikából Európába.

A Newsmax amerikai tévécsatorna szerint Hillary Clinton már most azzal vádolja a republikánus pártot, hogy el akarja csalni az elnökválasztást 2024-ben. Clinton már többször leszerepelt a politikában hazugságai miatt, és akkor is, amikor magára hagyta az amerikai katonákat és diplomatákat Bengáziban, Líbiában, ahol radikális muszlimok támadtak a konzulátusra és négy amerikait meggyilkoltak.

Fotó: PS

Friss videók

Shares