Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Kijev a legmodernebb német fegyvert kapja, Kadirov atomháborúzna (Videó!)

Christine Lambrecht német védelmi miniszter asszony olyan modern légvédelmi rakétarendszert szállítását ígérte meg Ukrajnának, amellyel még a német Bundeswehr sem rendelkezik. Láthatóan a német kormánynak fontosabb Zelenszkij, mint az ország energiaellátásának kérdése vagy az állampolgárok jóléte. A föld-levegő légvédelmi rendszer darabja 340 ezer euró, azaz durván 133 millió forint. A miniszter asszony szerint Putyin elnök szavait komolyan kell venni, amikor taktikai nukleáris fegyverek bevetéséről beszél.

Eközben az orosz hadseregnek végeláthatatlan vasúti szerelvények szállítják a fegyverek és más hadianyagok utánpótlását. Megérkeztek a frontra a frissen behívott katonák első csoportjai is. Kadirov csecsen vezető élesen bírálta Alekszandr Lapin parancsnokot, amiért az ukránok körbezárták az orosz csapatokat Krasznij Limannál. Kadirov közlegénnyé fokozná le a tábornokot és egyetlen géppisztollyal küldené az első vonalba. Kadirov kérte a Kremltől, hogy vessenek be taktikai nukleáris fegyvereket az ukránok ellen.

17 Iszkander–M taktikai rakétarendszert telepítettek Herszon közelébe az orosz erők. A 300–500 km hatótávolságú rakéták akár nukleáris robbanófejek hordozására is alkalmasak. Most valószínűleg az amerikai HIMARS rendszerek kiiktatása lesz a fő céljuk. Orosz szakértők úgy vélik, meg lehet javítani az Északi Áramlat–1/2 vezetékeket; természetesen ez időbe és pénzbe fog kerülni. A robbanáskor 800 millió köbméter gáz volt a vezetékben. Ez akkora mennyiség, amelyet Dánia három hónap alatt használ fel. Berlinben hatalmas tüntetés volt vasárnap és az emberek a szankciók befejezését követelték a kormánytól, mivel egyre több cég és magánember nem tudja fizetni a rezsiszámláját.

Friss videók

Shares