Kapcsolódó videók

Új múlt készült Kanadában: a nácik tapsot érdemelnek, mivel az oroszok ellen harcoltak – A Tolerancia Kerekasztala

Lemondott a kanadai alsóház elnöke, Anthony Rota, amiért Zelenszkijnek az ünnepélyes fogadásán egy második világháborús ukrán veteránnal kedveskedtek, aki nem meglepő módon a Waffen SS tisztjeként harcolt az európai értékekért és az ukrán szabadságért. Illetve hát nem azokért.

A nürnbergi törvényszék által bűnszervezetnek és tömeggyilkosnak ítélt szervezet egykori tagja az új múltnak köszönheti népszerűségét Kanadában. Az oroszok ellen harcolt, ezért nem lehet más, csak jó ember. És ilyenkor az sem számít, hogy az ukrán önkéntesekből toborzott csapatok olyan rémtetteket követtek el a lengyel és zsidó civilek ellen, ami még a sokat próbált németeket is elborzasztotta.

És azzal sem lehet megmagyarázni a „tévedést”, hogy nem tudtak ezekről az apróságokról. Mindenki, aki belép díszvendégként az ottawai parlamentbe, annál elvégzik az úgynevezett háttérellenőrzést. És az sem volt titok, hogy a külföldiek – vagyis a nem németek – nem a Wehrmachtban, hanem az SS-ben voltak megtalálhatóak.

Kanada legalább annyira szívesen oktatja ki a világot a moralitásról és náciznak le mindenkit, mint az amerikaiak, ugyanakkor náluk két náci emlékmű is áll a mai napig, Toronto mellett és Edmontonban, ahol Dezse éveket töltött, de – bevallása szerint – soha nem találkozott ezekkel.

Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
... kitenyésztésekor a legfontosabb szempont a strapabírás volt. A tenyészállományt először sós kútba és kerék alá tették, cápák közé hajigálták, lelégpuskázták, és a fejük fölött próbarobbantás hajtottak végre atombombával.

Friss videók

Shares