Kapcsolódó videók

Az állatvédelem és veganizmus az abortuszt is kizárja? | The Fair Right (videó)

Az állatvédelem alapvetően nagyon fontos kérdés, viszont hajlamosak vagyunk eltérően értelmezni a fogalmat. Van, aki azzal is beéri, ha egy állat nem szenved, miközben levágják, míg mások emberi jogokat követelnek egy kóbor macskáknak. A mai Fair Right-ban Pusztai Enikővel és Husi Sándorral, a Hungraian Animal Rights Corps – HARC aktivistával beszélgettünk az állatvédelem és állati jogok különböző aspektusairól. Ha valaki nem emlékezne rájuk, ők voltak azok, akik augusztus közepén Zamárdiban hústálcákra fekve és művérrel leöntve demonstrálták, milyen szörnyű azoknak az állatoknak, amelyeket leölnek. Erről bővebben IDE KATTINTVA olvashattok. Mivel Magyarországon a vegánok a társadalom mindössze egy százalékát teszik ki, sokak számára szokatlan lehet Enikő és Sándor álláspontja. Többek között ezekről a világnézetbeli ellentétekről beszélgettünk. Nézzétek meg a teljes videót!

Ha az állatvédelem szóba kerül, minden normális ember elítéli az állatokkal szembeni kegyetlenkedést, viszont mi a helyzet a húsfogyasztással? A Hungarian Animal Rights Corps aktivistái úgy vélik, az állatok kizsákmányolása alapvetően ellentétes az állatok érdekeivel. Az aktivistacsoport a tej- és tojásipart is ide sorolja, ugyanis elmondásuk szerint az állatok nem a mi kedvünkért állítanak elő ipari mennyiségű tejet és tojást. “Mi kényszerítjük őket erre, ráadásul fogságba0n”.

Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet a szabadon tartott, falusi tyúkokkal, tehenekkel, amik a tojásért és tejért cserébe úgymond szállást, ételt és biztonságot kapnak azt felelték, hogy a “szabadtartás” is egyfajta fogság. Annak ellenére, hogy nem olyan drasztikus, mint a ketrecben tartott, lekötött szárnyú tyúkok helyzete, nem tudják támogatni.

A beszélgetés második felében szóba került az abortusz és állatvédelem közötti ellentét. Enikő és Sándor elmondása szerint ez nem a Hungarian Animal Rights Corps ügye, de elárulták nekünk a személyes véleményünket. Hogy ez pontosan mit is takar, csak a videóból derül ki. Nézzétek meg a teljes beszélgetést!

Friss videók

Shares