Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Dunai kikötőket támadtak, Barbie pedig rasszista lett

A román államfő és miniszterelnök is határozottan elítélte hétfőn, hogy Oroszország az éjszaka folyamán a Duna-parti ukrán kikötői infrastruktúra ellen intézett dróntámadást, közvetlenül a román határ mellett. A rakétatámadások egyértelműen azt a célt szolgálják, hogy Ukrajna ne tudja értékesíteni a gabonáját Románián és más EU-tagállamok területén keresztül. Mivel Oroszország cirkálókkal és atom tengeralattjárókkal ellenőrzi a Fekete-tengert, Kijevnek csak az a lehetősége maradt, hogy vasúti és közúti szállítással juttatja ki a gabonát az országból. A föderáció Gerany típusú drónokkal mért csapást Izmajil és Reni kikötővárosokra – utóbbi mindössze 13 kilométerre van a romániai Galac városától.

Maria Zaharova állami terrorizmusnak nevezte a Moszkva elleni ukrán dróntámadásokat, mivel azok egyértelműen civil célpontok, lakóházak ellen irányultak. A drónokat sikerült elektronikai zavarórendszerrel lezuhanásra kényszeríteni, személyi sérülés nem történt.

A német sajtó továbbra is azt a narratívát fújja, hogy az oroszok direkt lőtték az odesszai katedrálist, holott az ukrán légvédelmi rakéták által eltalált Oniksz, Kalibr és Iszkander típusú rakéták és a légvédelmi rakéták roncsai zuhantak a belvárosi épületekre. Példának az okáért az Oniksz tömege 3 tonna – ha sikerrel eltalálja a légvédelem és több száz méter magasból lezuhan, akkor az olyan, mintha egy teherautót dobnának nagy magasságból egy lakóházra. A pusztítás elképesztő. A Kalibr is 1800–2300 kilogramm között van (felszereltségtől függő), és szintén brutális károkat okoz, ha robbanás nélkül becsapódik egy épületbe, például a Patriot légvédelmi rakéta találata után. Fotókon is egyértelműen látszik, hogy nem robbanásban sérült meg a katedrális, hanem beomlott, mivel valami nagy és nehéz rázuhant. A jelenség ahhoz hasonló, mint Kijevben: ott is a lelőtt eszközök zuhannak a belvárosra. Érdekes, hogy a több tíz kilométert is megtevő orosz rakétákat miért pont a belváros felett lövik ki és miért nem a tenger felett, holott tengeri indítású eszközökkel támadják Odessza kikötőjét és az ottani katonai infrastruktúrát.

Barbie-t, akit kislányok imádnak generációk óta, szintén elérte a német politikai korrektség tébolya. A német közmédia fiatalokat célzó Sputnik csatornája úgy véli, hogy a Barbie mesék szítják az antiszemitizmust. Bizony ám, a rózsaszínbe öltöztetett, kis szőkeség a ludas, nem pedig a beáramló radikális gondolatokat terjesztő, sokszer terrorista múlttal rendelkező migránsok. A csatorna TikTok-profilján egy woke-tündér elmagyarázza, hogy már azzal is baja van, hogy Barbie szőke és kékszemű, és ezzel egy kvázi árja mesehőst kreált a Mattel. A mesék gonoszának, Rothbartnak (Vörösszakállnak) pedig egy tipikusan zsidó nevet adtak. A gond csak az, hogy nem a Mattel, hanem Csajkovszkij adta a nevet a Hattyúk tavában, az amerikaiak csak hozzábiggyesztettek egy h-betűt, mert úgy angolosabb. Csak akkor mi van Feketeszakállal, a kalózzal? Akik Blackbeard ellen harcoltak, azok is antiszemiták voltak? Rőtszakállú Frigyest meg ne is emlegessük, mert nem jövünk ki jól belőle. Komolyan, már azt hittem, a német köztévében nincs lejjebb, de naponta bebizonyítják, hogy az őrületexpressz száguld tovább.

Friss videók

Shares