Kapcsolódó videók

Az életetekkel játszotok, a kerítést meg kell építeni! – Simicskó István és az Öreg

Miről is lehetne beszélgetni Simicskó Istvánnal? Sportról, a keresztény hitről, hazaszeretetről, Magyarország védelméről és biztonságpolitikáról.

Simicskó a politikában több fontos pozíciót töltött be, a de a legfontosabb mégis az volt, amikor 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök felkérte, hogy vegye át a honvédelmi tárca vezetését. A szokás az, hogy amikor miniszteri munkára kérnek fel valakit, annak a kormányalakítás előtt legalább van egy hónapja arra, hogy felkészüljön e fontos feladatra. Simicskó Istvánnak egy éjszakája volt mindössze ahhoz, hogy átgondolja és elvállalja ezt a megtisztelő feladatot. A tábornoki kar előtt első bemutatkozása így a következőképpen történt: elmondta, hogy itt mindenki az életével játszik, meg kell szervezni Magyarország déli határainak védelmét, és ez hatott. A kerítés idő előtt megépült, a több százezres migrációt megállították a legkorszerűbb védelmi technikával felszerelt honvédeink, a déli határ biztonságát szavatolták.

Simicskó István ma az Országgyűlés honvédelmi bizottságának tagja, és bőven akadnak kihívások. Nemcsak az orosz–ukrán háború közelsége és az egyre növekvő migránsáradat jelent közvetlen veszélyt, hanem az internet és a közösségi média is, amelyek alapvető műveleti terepei az idegen szolgálatoknak.

Stefka István
Stefka Istvánhttp://azoreg.hu
lapigazgató, újságíró, PestiSrácok.hu. Korábban a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap vezető munkatársa.

Friss videók

Shares