Kapcsolódó videók

Kína és az iszlám világ szemet vetett Európára – Náray-Szabó Gábor volt Az Öreg vendége

Átfogó kép a világ jelenlegi helyzetéről, Európa, az USA, Kína, Oroszország, az arab világ és Afrika viszonyairól. Náray-Szabó Gábor magyar kémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja járt Az Öregnél.

Náray-Szabó Gábor szerint a háború és az Európába özönlő sokmilliós illegálismigráns-hullám hátterében a szupergazdagok állnak, 2500-an, akik kezükben tartják a világgazdaságot. Ők az úgynevezett davosi elit, akik önkényesen meghívnak vagy kirekesztenek nagyhatalmakat, mint például most Oroszországot. A liberális, globalista baloldal elvesztette hátterét, szavazóbázisát Európában, ezért támogatja a képzetlen migránsok feltétel nélküli befogadását, hogy legyen szavazóbázisuk. A nyugati elit rövid távon gondolkodik, úgy érzik, hogy érinthetetlenek, és nem törődnek azzal, hogy előbb-utóbb elsöpri őket is az új népvándorlás.

Ami Európában zajlik éppen (orosz–ukrán háború), az Náray-Szabó Gábor szerint az Egyesült Államok érdekeit szolgálja, az Európai Unió pedig az USA szolgálóleányává vált. Miközben Kína és az iszlám világ szemet vetett Európára, az EU szankciókat vet ki Oroszországra, hogy a még gazdaságilag erős Európa rohamosan gyengüljön. A professzor úgy látja, hogy a szupergazdagoknak (nevezhetjük akár háttérhatalomnak is) útjában állnak a nemzetállamok, ezért támadják folyamatosan, az EU lefizetett adminisztrációja segítségével a nemzetállamokat, köztük Magyarországot.

Magyarország különleges helyzetben van, politikai bizonytalanságot nehéz kelteni, a dollárbaloldal ezért fut rendszerint lyukra; hiába a brüsszeli nyomás, Magyarország stabil ország, 33 éve nem volt kormányválság vagy sikeres kormánybuktatás. Ennek oka az a széles, főként vidéki tömegbázis, amely támogatja a keresztény, nemzeti, konzervatív jobboldalt, és éppen ezért lesz az Orbán-kormányt borzasztóan nehéz megbuktatni. Az 1956-os forradalmat és szabadságharcot a szovjet megszállók csak vérbe fojtani tudták, de az eszmeiségét, a magyar függetlenségért, szuverenitásra való vágyat megsemmisíteni nem tudták. Ma Moszkva szerepét Brüsszel vette át, de hiába. Politikai stabilitásunk egyedülálló; a magyarok többsége békét, kiszámíthatóságot, hagyományaink megőrzését és nyugalmat akar.

Stefka István
Stefka Istvánhttp://azoreg.hu
lapigazgató, újságíró, PestiSrácok.hu. Korábban a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap vezető munkatársa.

Friss videók

Shares