Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Még több migránst akar a német kormány! (Frissített videó!)

Robert Habeck német alkancellár és munkaügyi miniszter német és angol nyelvű toborzóvideókat tesz közzé, amelyek lényege, hogy Németországnak szüksége van bevándorlókra. Ennek oka, hogy a balliberális kormány szerint nincs elég szakmunkás az országban és kezd kiürülni a nyugdíjpénztár is. Hiába mondta Angela Merkel 2015-ben az elhíresült ígéretét, hogy „wir schaffen das” (megoldjuk), a helyzet az, hogy a közel kétmillió illegális bevándorlónak csak egy töredéke dolgozik és jó 80 százalékuk szociális segélyből él. A kormány módosítani akarja a bevándorlási törvényt, hogy már „munkakeresők” is beutazhassanak.

A németek emberek számára problémát jelenthet, hogy sok konzervatív politikus is hasonlóan vélekedik a kérdésben. Ilyen a CDU/CSU pártunió ifjúsági szervezetének, a Junge Unionnak az elnöke, Johannes Winkel is, aki azt nyilatkozta, hogy mindenkit be kell engedni, mert fogy a lakosság és szükség van munkaerőre is. Meg sem fordul a fejükben, hogy a magyarországi mintát is lehetne másolni, azaz a fiatalokat ösztönözni a gyermekvállalásra. Egy, a Bildtől megrendelt közvélemény-kutatás azonban világosan kimutatta, hogy a németek többsége elutasítja a migrációt, főleg, ha a bevándorlók iszlám országokból érkeznek. Az INSA intézet kutatása kimutatta, hogy a megkérdezettek több mint kétharmadában, 68,3 százalékukban aggodalmat kelt a migránsok számának ilyen mérvű növekedése.

A valóság tehát az emberek visszajelzése alapján a kormány vágyálmaival szemben inkább azt a képet mutatja, hogy az egekbe szökött a bűnözés, főleg a tudatmódosító szerekkel való visszaélés. A migránsok tavaly több mint félmillió bűncselekményt követtek el Németországban, a kiemelt problémát jelentő kábítószerárusok pedig szinte kivétel nélkül Nyugat-Afrikából származnak.

Zelenszkij Washingtonba repül

Washingtonba utazhat ma egy konferenciára Zelenszkij ukrán elnök a CNN szerint. Ezt sem a kijevi kormány, sem a Fehér Ház nem erősítette még meg, de nem is cáfolták. A látogatásra Washingtonban olyan hírek közepette kerül sor, hogy az Egyesült Államok végre bejelenti a Patriot légvédelmi rendszerek Ukrajnának történő leszállítását. A Kreml kifejezetten figyelmeztetett, hogy az ezeket működtető NATO-személyzet jogos célpont lesz az orosz hadsereg számára. Joe Biden nyomatékosan hangsúlyozta, hogy sem az USA, sem szövetségesei valójában nem részesei a konfliktusnak, még akkor sem, ha Kijevnek több milliárd dollár értékű pénzt, fegyvereket és lőszert küldenek. Feltehetően ezt Putyin elnök és kormánya másként látja.

A látogatás fényében szintén nem elhanyagolható tényező, hogy jövőre is rengeteg pénzt fog kapni Ukrajna. Az Egyesült Államok költségvetése 45 milliárd dollárt (18 ezer milliárd forint) szán Ukrajna támogatására 2023-ban – olvasható a kedden megjelent költségvetési törvénycsomag tervezetében, amelyről a héten kell szavaznia a szövetségi törvényhozásnak.

Miközben az amerikaiak Ukrajnában a szabadság védelmezőinek szerepében tetszelegnek, az általuk hátrahagyott Afganisztánban a tálib kormány kijelentette, hogy kizárja a nőket a felsőoktatásból. Az új törvényt Sejk Neda Mohammed Nadim oktatási miniszter jelentette be. A tálib hatalomátvételekor ígéretet tett a nők jogainak megóvására és a tanuláshoz való joguk megtartására, ám láthatóan ennek vége szakadt. 

Friss videók

Shares