Kapcsolódó videók

Kecskés András közgazdász a PS-nek: Nem lepődtem meg az EU-s korrupciós botrány kipattanásán – Ferkó Dániel kérdez (Videó)

Az Európai Unió összehasonlítva például az USA-val igencsak rosszul áll a korrupció megfékezése tekintetében – állítja Kecskés András közgazdász. Ha egy amerikai állampolgár korrupciós botrányba keveredik bárhol a világban, rá mindenütt a szigorú amerikai törvények vonatkoznak. Ha egy amerikai vásárol egy villát például Dubajban, akkor az utolsó centig átvilágítják a hatóságok, hogy miből tellett neki rá. Ez az EU-ban nincsen így, ezért annyira nem vagyok meglepődve a legújabb, az unió parlamenti vezetéséig érő korrupciós botrányon – érvel a szakember. A laza, kiskapuknak teret adó uniós szabályozás miatt ma számos, Spanyolországhoz köthető szigetet ismerünk, amely hírhedt a pénzmosásról – mondja Kecskés András. Érdemes megnézni a legújabb EU-s botrányt gazdasági szempontból elemző beszélgetést. Szóba kerül Matolcsy György éles kormányellenes kritikája, illetve az is, hogy mire számíthatunk benzinügyben az előttünk álló időszakban.
Ferkó Dániel
Ferkó Dániel
Apámmal a '90-es évek közepén elmentünk egy MIÉP-tüntetésre. Este a Tv-ben azt mondták be, hogy pár ezren voltunk. Akkor éreztem először, hogy itt valami nem stimmel..."

Friss videók

Shares