Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA: abortusz horror az USA-ban, Jevelin páncéltörők Iránnak, Herszont elvesztette az Orosz Föderáció

Herszonból kivonultak az orosz csapatok, még a különleges egységek is elhagyták, mint az Ahmat Specnaz csecsen kommandó. Szergej Szurovikin tábornok döntését, mind Kadirow csecsen elnök, mind a Wagner csoport vezetése bölcsnek és felelősnek nevezte, mivel így sok orosz katona életét lehetett megkímélni.

Oroszország 140 millió euró készpénzt és néhány zsákmányolt brit és amerikai fegyvert szállított Iránnak, cserébe több tucat drónért az ukrajnai háborúhoz – állítja egy brit biztonsági forrásra hivatkozva a SkyNews. Ha ez igaz, akkor a modern haditechnikát az iráni mérnökök visszafejtik és lemásolják, ahogy ez azokkal az amerikai, Lockheed Martin Sentinel és Global Hawk drónokkal történt, amelyeket Irán felett lőttek le.

Még mindig tart a szavazatok számlálása az USA-ban. A szenátusban a Republikánus párt egy mandátummal vezet, így az állás 48:49, a képviselőházban a republikánusoknak 209 a demokratáknak 191 helye biztos eddig.

A republikánusok bejelentették, hogy vizsgálatot akarnak kezdeményezni Joe Biden fia, Hunter Biden ellen. Hunter Biden ellen 2018 óta folyik nyomozás adócsalás, külföldi hatalmak számára végzett lobbizás és hamis vallomások miatt. Mivel Biden juniornak komoly üzleti érdekeltségei vannak az ukrajnai energetikai szektorban, sokan azzal gyanúsítják az elnököt, hogy az ukránoknak nyújtott katonai segítséggel a családi vállalkozást akarja menteni. Hunternek komoly botrányai is voltak, amikor nem teljesen tiszta tudatállapotban, feltehetően prostituáltak társaságában, meztelenül csúszdázott egy villa medencéjében és erről videófelvételek kerültek ki a netre.

Kalifornia államban megszavazták azt, hogy a kilencedik hónapig végre lehessen hajtani abortuszt. A liberális gondolkodás már horrorisztikus, hiszen a magzat a születés előtt már egy kifejlett kis ember, akit csak darabolással lehet eltávolítani az anyaméhből. A választók mindössze 35 százaléka voksolt erre nemmel.

Marylandben és Missouriban a kannabisz legalizálásáról is voksoltak, az abortusz, a transzneműek jogai és az LMBTQ-jogok mellett ez is fontos választási pontja volt a demokratáknak.

Friss videók

Shares