Kapcsolódó videók

Meddig ér Soros György keze? | A valóság ezer darabja – 1. rész (videó)

Soros György neve gyakran felmerül, amikor egy ország politikai helyzete megváltozik vagy váratlan események történnek. De ki is valójában Soros, és miért kelt ekkora figyelmet világszerte? A tények és a kérdések mögött rejlik egy sokrétű történet, melyben a médián keresztül zajló beavatkozások kulcsszerepet játszanak. Vajon ő a megtestesült gonosz vagy csak egy filantróp, aki a világ jobbításába fekteti pénzét? A videóból kiderül.

Soros György tevékenysége és a külföldi beavatkozás nem csupán Magyarországra korlátozódik. A videóban említett lengyelországi esetekben külföldről érkező pénzemberek és szervezetek a média, NGO-finanszírozás és politikai nyomásgyakorlás eszközeivel próbálták befolyásolni az ország belügyeit, de az is kiderül, hogy miként használják a külföldi szereplők a médiát a politikai befolyás kialakítására.

Ma már bizonyított tény, hogy a Soroshoz köthető alapítványok komoly beruházásokat hajtanak végre, és tulajdonrészt szereznek maguknak olyan médiumokban, amelyek jelentős hatással vannak a közvéleményre. Lengyelországban konkrétan ez történt.

Soros György és a hozzá köthető szervezetek, Forrás: DisinfoLab

A videóban Jeszenszky Zsolt arra is rávilágít, hogy a külföldi beavatkozások nem csupán egy-egy ország specifikus jelenségei, hanem globális méretekben is érvényesek. A Magyar Nemzet korábban részletesen is foglalkozott a témával.

Friss videók

Shares