Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Gyűlöletkampány az AfD ellen és Michelle Obama, mint elnökjelölt

Bonyolódik a Tino Chrupalla elleni támadás kivizsgálása. Tegnap délután a német köztévé és a fősodratú média azt a hírt közölte, hogy nem történt injekciófecskendős támadás az AfD politikusa ellen. Ennek ellentmond a kórházi jelentés, amely szerint a politikuson valóban találtak egy szúrt sérülést és intenzívterápiás kezelésre szorult. Az államügyészség elrendelte a nyomozást és igazságügyi laboratóriumban vizsgálják meg a Chrupallatól vett vérmintát. Szánalmas módon más pártok politikusai gúnyolódtak az eseten, és mémeket posztoltak ki a képviselőről. Az ARD csatorna politikai kommentátora, Jörg Kachelmann, azt posztolta X (Twitter) oldalán, hogy jobb hely lenne Németország, ha Chrupalla meg sem született volna. Ez még az AfD-vel egyáltalán nem szimpatizálóknál is kiverte a biztosítékot, és rengeteg negatív kommentet kapott. Néhány évvel ezelőtt egy nő szexuális erőszakkal vádolta Kachelmannt, kiderült a vád alaptalan volt, ám a tévés személyiségre egy gyűlöletcunami zúdult. Több kommentelő írta is neki, hogy Kachelmann a saját bőrén tapasztalta meg a népharagot és inkább fogja vissza magát. 

A rendőrség eközben őrizetbe vett egy 19 és egy 21 éves férfit, akik még augusztusban támadtak rá az AfD egyik bajorországi képviselőjére és súlyos arckoponya sérülést okoztak neki. Még nem világos, hogy politikailag motivált bűncselekményről van-e szó, mivel Andreas Jurca a támadás után azt nyilatkozta, hogy két közel-keleti kinézetű fiatal verte össze. A rendőrség mindössze annyit mondott, hogy a két gyanúsított német állampolgár és hogy jelenleg az adathordozóik és mobiltelefonjaik vizsgálata is folyik. Arról nem akartak részleteket közölni, hogy van-e migrációs hátterük. 

Eddig már 110 halottja és 240 sebesültje van a szíriai Homsz városában található katonai akadémia elleni dróntámadásnak. A szír televízió híradója szerint egy kamikaze drón csapódott az akadémiára, miközben a végzősök felesketése folyt. Sok civil áldozata is van a támadásnak, mivel a kadétok családtagjai is részt vettek az ünnepségen. Sok gyermek és nő is az áldozatok között van. Mivel a szír védelmi miniszter, Ali Mahmud Abbasz is részt vett a ceremónián feltételezik, hogy ő lehetett a célpont. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta fel a merényletet. A damaszkuszi kormány iszlám radikálisokra gyanakszik, akik az ország északi Idlib kormányzóságban még tartják állásaikat ilyen pl., az al-Kaidához és az Iszlám Államhoz köthető Hayat Tahrir al-Sham (A Kelet Felszabadító Hadserege).

Felröppentek olyan hírek, hogy Michelle Obamát, az USA volt elnökét szeretnék indítani a demokraták az elnökválasztáson. Állítólag már több szenátor beszélt az egykori „first lady-vel” a tervekről. Az tény, hogy komoly konkurenciát jelentene Donald Trumpnak. Ted Cruz, Texas állam republikánus szenátora szerint Michelle Obama sok gazdag támogatót tudna felsorakoztatni a kampányához. Elemzők szerint ha a liberális sajtó elkezd Biden alkalmatlanságáról cikkezni, az annak a jele lesz, hogy van a háttérben egy új jelölt.

Friss videók

Shares