Kapcsolódó videók

Pressman a pedofíliát próbálja PC-vé tenni – mondta Dunai Mónika a PS-nek a nagykövet Pride-os beszédéről

David Pressman, Joe Biden hozzánk küldött nagykövete a pedofíliát próbálja PC-vé tenni. De mi nem engedünk, sőt, az ősszel tovább szigorítjuk a gyermekvédelmi törvényt, hogy megszüntessük a kibúvókat – így értékelte Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő a Mi kérdezünkben, hogy Pressman a budapesti Pride-hónapot megnyitó, múlt pénteki beszédében a gyermekvédelmi törvényt a holokauszthoz hasonlította, a magyarok többségét pedig cinkosnak nevezte, szerinte ugyanis mi vagyunk a habarcs a gyűlölet (a kormány által felépített) falában. Dunai Mónika Huth Gergely kérdéseire megosztotta élményeit  a pedagóguséletpálya-törvény múlt péntek délutántól szombat délelőttig tartó parlamenti vitájáról is, ahol az ellenzék 16 órán át beszélt – interjaúalanyunk szerint – a semmiről.

Folyamatos mellébeszéléssel élt a baloldal, aminek egyetlen célja volt, hogy szétverjék a parlamenti vitát. Kint, a Kossuth téren pedig közvetítették a kis számú tüntetőnek, hogy miként licitálnak egymásra. Hogy mi van a törvényben, az őket egyáltalán nem érdekelte. Hiába kérdeztem például, hogy mitől bosszútörvény ez, hol jelent majd visszalépést a pedagógusoknak? Egyikük sem tudta megmondani

– így értékelte Dunai Mónika oktatási és gyermekvédelmi ügyekkel foglalkozó szakpolitikus, aki már ötször nyerte el a pesti rákosmentei választókörzet szavazóinak bizalmát. Tudósításunkból is emlékezetes, hogy a baloldal érdemi vita helyett 16 órán át húzta az időt, Vajda Zoltán MSZP-s képviselő például A walesi bárdokat olvasta fel Maruzsa Zoltán államtitkárnak a pénteki ülésnapon.

A képviselő asszonnyal sorra vettük a kézzel fogható kritikákat. Válaszaiból kiderült: még ha a márciusban társadalmi vitára bocsátott tervezetben volt is egy-két félreérthető mondat, a pedagóguséletpálya-törvény a parlament jóváhagyására váró szövegében már pontosították ezeket, így természetesen nem fogják az ország túlvégére vezényelni a tanárokat, és a táblagépüket sem fogja megfigyeltetni a tankerület. A tanévzárás – kifogásolt – eltolására is csak akkor lesz szükség, ha valamilyen veszélyhelyzet áll elő, mint amilyen például a Covid-járvány volt, vagy a háború kihatásai miatt, de akkor is csak azért, hogy a diákok lehetőleg hozzájussanak a törvényben garantált 180 tanítási naphoz.

Huth Gergely arra az ellenzéki vádra is rákérdezett, hogy a kormány cinikusan Brüsszelre tolja a pedagógus-béremelés felelősségét, holott magának kellene cselekednie.

Kifejezetten az Európai Bizottság kérte, hogy az uniós források egy részét a pedagógus-béremelésre költsük. Ezért várjuk onnan a forrás egy részét, abból a pénzből, amit jog szerint már régen ki kellett volna fizetni Magyarországnak

– felelte Dunai Mónika.

Pressman szerint nyilas besúgók vagyunk?

A műsorban felidéztük David Pressman marxista filozófusokat megszégyenítő, a Pride-hónapot megnyitó beszédét, amelyben a gyermekvédelmi törvényt a holokauszthoz hasonlította, a magyar emberek többségét pedig habarcshoz, akik hallgatásukkal összetartják a gyűlölet falát. Konkrétan így fogalmazott:

Mind Oroszországban, mind Magyarországon – a melegséggel kapcsolatos társadalmi viták visszaszorítását megelőzően és azzal egy időben a független intézmények és a civil társadalom fórumait is beszüntették. (…) Ártatlannak tűnő, a gyermekek védelmét szolgáló törvényekkel kezdődik. Azután arra kérnek bennünket, hogy jelentsünk szomszédainkról, barátainkról, családjainkról. Elménk gettóit, a politikánk gettóit – és végső soron közösségeink gettóit – tégláról téglára építik fel ezek a lépések.

Az egész országot felkavarta B. Zsolt, az óbudai Krúdy Gyula Általános Iskola pedagógus-asszisztenségnek az ügye, aki a napvilágra került bizonyítékok szerint perverz, homoerotikus vágyaival és játékaival traktálta a kisiskolásokat. Mint kiderült, a szülők már az előző munkahelyén is az eltávolítását követelték, a Krúdyban pedig már tavaly ősszel kirobbant a botrány, de az iskola vezetői – mint hírlik, a Soros-szervezetektől való félelmükben – mindkét helyen eltussolták az ügyet. Ha ilyen esetben egy szülő a rendőrséghez fordul, ő is nyilas besúgóvá válik David Pressman érvelése alapján? – tette fel a kérdést Huth Gergely.

Dunai Mónika így felelt:

Pressman szavai is azt láttatják, ahogyan a pedofíliát és a gyermekek ellen elkövetett gazságokat megpróbálják PC-vé tenni az egész világon. Mi erre úgy válaszolunk, hogy az ősszel tovább szeretnénk szigorítani a gyermekvédelmi törvényt, megszüntetve a kibúvókat is. Megüzenjük a nagykövetnek és a megbízóinak, hogy a gyermekeink épsége nem alku kérdése; sok másról alkudozhatunk Brüsszellel, vagy mással, de ez nem lesz vita tárgya.

Nézze meg a teljes beszélgetést!

Friss videók

Shares