Kapcsolódó videók

Szabotálhatja az ellenzék a pedagóguséletpálya-törvényről szóló szavazást (Videó)

A mai napon kezdődött meg a pedagóguséletpálya-törvény vitája a Parlamentben. Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a kormány kezdeményezte, erről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben adott tájékoztatást. A törvénytervezet miatt az Egységes Diákfront újabb demonstrációt hirdetett a szavazás napján. A Vasarnap.hu értesülései szerint az ellenzék szabotálni kívánja a mai szavazást. Információik szerint 44 ellenzéki képviselő fog hozzászólni  a  délután három órakor kezdődött vitához, így akadályozva azt, hogy eljussanak a szavazásig. Ezt alátámasztja Tordai Bencének a nyilatkozata, aki stábunknak azt mondta, ma még csak vita lesz és reméli, hogy szavazásig sosem jut el a törvény. Részletek a videóban.

Tordai Bence szerint ma még csak a vitája indul meg a státusztörvénynek. A Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott:

remélem, hogy a szavazásig soha nem jut el, mert ez egy olyan szörnyű jogi és szakpolitikai szörnyszülött, ami szerintem a kormánypárti gyerekeknek is, a kormánypárti szülők gyerekeinek is ugyanúgy borzasztó károkat okozna, ha bevezetésre kerülne.

Meg kell szolgálni a dollárokat

Kósa Lajos a Fidesz alelnöke szerint érdemi vita nem nagyon lesz, mert a Belügyminisztériumban sok körben, már minden érintett bevonásával, szakszervezetek, ellenzéki pártok, frakciók, stb. Hozzátette, ennek a törvénynek a szakmai megvitatása lezajlott. Úgy fogalmazott,

ott az ellenzéknek semmilyen érdemi javaslata nem volt, sőt, a második, harmadik fordulóra el sem mentek. Tehát tekintettel arra, hogy sokkal alkalmasabb egy ilyen eleve nyitott egyeztetés a szakmai kérdések tisztázására.  Itt a parlamentben nem szakmai vita lesz, hanem balhé.

A politikus szerint az ellenzéknek egyetlenegy politikai szándéka van, ami nem a pedagógusok, nem az oktatás, hanem az, hogy politikai balhé legyen, mert csak ezzel tudnak címlapra kerülni.

Már közeledik a választás. Muszáj, hogy hírt adjanak magukról a  jelentéktelen politikai alakulatok is.

Kiemelt fotó: PS/Hatlaczki Balázs

Friss videók

Shares