Kapcsolódó videók

Nem fogjuk megúszni – Ezt gondolják a budapestiek a kötelező betelepítési kvótáról (Videó)

A baloldal Brüsszelben állva tapsolt neki, idehaza viszont már a létezését is tagadják. Vagy ha mégis elismerik valóságnak, akkor a jobboldalra fogják. Soros örül, a dollárok gurulnak, tőlünk pedig kifizetések helyett inkább beszednék az eurót, mi az? Természetesen a kötelező betelepítési kvóta, amelynek legfeljebb csak az embercsempészek és a brüsszeli eurokraták örülhetnek, és amelynek lényege szerint kvóta alapon osztják szét illegális bevándorlók tízezreit, sőt millióit. Akinek pedig ez nem tetszik, az fejenként milliókat fizethet. A PestiSrácok.hu felkerekedett és megkérdezte a budapestieket, hogy mit gondolnak minderről. Spoiler: többet, mint az ellenzéki politikusok.

A Hír TV tudósítása szerint a konzervatívok és a liberálisok is támadják a migránskvótát az Európai Parlamentben. A szocialisták, a liberálisok és a zöldek élesen bírálták az Európai Tanácsban minősített többséggel meghozott döntést. Szerintük ugyanis az nem veszi figyelembe a migránsok emberi méltóságát, és szabadabb kezet adna a tagállamoknak a menedékjogot nem kapott migránsok visszatérítésében. A baloldal szerint az szembe megy az európai értékekkel. A szocialisták elutasítják a kötelező határeljárást, amely azt jelenti, hogy a menedékkérők addig nem léphetnek be az Európai Unió területére, amíg kérelmüket el nem bírálják. Ez az eljárás pedig akár fél évig is eltarthat; ez idő alatt akár valamilyen felügyelet alá is helyezhetik a bevándorlókat. A liberálisok azt hangoztatták, hogy el kell ismerni a gazdasági bevándorlást, és a migránsoknak biztos útvonalat kell biztosítani Európába, a zöldek viszont egyenesen úgy fogalmaznak, hogy a megállapodás a szélsőjobb nézeteit tükrözi, mivel a tagállamok szabadabb kezet kapnak a migránsok visszatérítésében.

Mint ismert, Nyugat-Európából minden uniós országba migránsokat terveznek áttelepíteni, így Magyarországra is. A tervezet szerint, aki nem fogadja be a migránsokat, azt Brüsszel megbünteti. Minden visszautasított migráns után büntetésként 22 ezer eurót kell fizetni. Az Európai Unió bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, és amennyiben a vonatkozó jogalkotási folyamat végigmegy, a tagállamoknak nem lesz beleszólása abba, kik fognak élni területeiken − jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön, Luxemburgban. Az államtitkár azt követően nyilatkozott, hogy az uniós tagországok belügyminiszterei többségi döntéssel tanácsi álláspontot fogadtak el az unió menekültügyi reformjáról.
Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Iskolában a mudi megalázóan gyorsabban tanul, mint a "szokásos" munkakutyák, a lényegesen kisebb mosóerejű dobermannok és hatósugarú német juhászok. Élénk vérmérséklete ellenére nagyon szófogadó, lakásban is ideális társ, a maga tízkilós testtömegével keveset eszik, de ha megtanítjuk rá, megfogja a postást.

Friss videók

Shares