Kapcsolódó videók

A tagadás fázisába lépett a Párbeszéd, Tordai szerint nem is létezik a kötelező betelepítési kvóta (Videó)

Nincs kötelező betelepítési kvóta, vagy ha mégis van, akkor azt Georgia Meloni pártja szavazta meg– fejtette meg a világot Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke. A teljes képzavart a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozva azzal fokozta tovább a balliberális politikus, hogy már a felvetés is hazugság, miszerint létezik kötelező betelepítési kvóta. Ha viszont létezne, akkor a Párbeszéd fontosnak tartaná, hogy részt vállaljanak az “Európai szolidaritásból”. Azt viszont még Tordai sem merte egyenesen kimondani, hogy a Párbeszéd támogatná a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, hiszen az erre vonatkozó kérdésre úgy reagált, hogy a szerinte nem létező határozatot Orbán Viktor külföldi szövetségesei is megszavazták.

Mint ismert, Nyugat-Európából minden uniós országba migránsokat terveznek áttelepíteni, így Magyarországra is. A tervezet szerint, aki nem fogadja be a migránsokat, azt Brüsszel megbünteti. Minden visszautasított migráns után büntetésként 22 ezer eurót kell fizetni.

Az Európai Unió bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, és amennyiben a vonatkozó jogalkotási folyamat végigmegy, a tagállamoknak nem lesz beleszólása abba, kik fognak élni területeiken − jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön, Luxemburgban. Az államtitkár azt követően nyilatkozott, hogy az uniós tagországok belügyminiszterei többségi döntéssel tanácsi álláspontot fogadtak el az unió menekültügyi reformjáról.

Fotó: Hatlaczki Balázs/PS 

Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Iskolában a mudi megalázóan gyorsabban tanul, mint a "szokásos" munkakutyák, a lényegesen kisebb mosóerejű dobermannok és hatósugarú német juhászok. Élénk vérmérséklete ellenére nagyon szófogadó, lakásban is ideális társ, a maga tízkilós testtömegével keveset eszik, de ha megtanítjuk rá, megfogja a postást.

Friss videók

Shares