Kapcsolódó videók

Öt perc– Kapálás helyett: az amerikai dollárok végéből fizeti MZP a bírságokat

Ahelyett, hogy kapálnál, b*szd meg, itt szaladgálsz? – foglalta össze Fónagy János Gelencsér Ferenc momentumos elnökségét a hét elején. Akkor még nem is sejtettük, hogy a kapálás mennyivel reálisabb alternatíva némely baloldali politikus számára, mint a (kevéssé) választott szakmájuk űzése. Márki-Zay Péter például a saját tévéjében került kellemetlen helyzetbe és elismerte, az amerikai dollárok maradékával– amellyel már elvileg elszámolt, ugyebár…– fizeti ki az elbukott pereit. Baranyi Krisztina ezúttal már nem a mosdóba, csak maga mögé képzeli kollégánkat, Gyurcsányék pedig megszakértették, hogy valójában Putyin békepárti. A hetet pedig egy nyílt levéllel zártuk, amelyben David Pressman amerikai nagykövetet kértük a Google-YouTube konszern cenzúrájával szembeni is a magyar sajtószabadság melletti kiállásra.

„Ahelyett, hogy kapálnál, b*szd meg, itt szaladgálsz?” – mondta az államtitkár a kordonbontó Momentum elnökének

Az épületből Magyar Levente miniszterhelyettes és Fónagy János államtitkár együtt lépett ki, a Telex pedig elkapta őket, hogy mondják el a véleményüket az ellenzék szerda reggeli akciójáról. Fónagy épp arról beszélt, nem is tűnt fel neki, hogy a momentumosok elbontották a kordont. Ekkor lépett oda Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, aki egy táblát próbált minden erejével átadni a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkárának. Fónagy észrevette Gelencsért, ám mikor felismerte, úgy fordult hozzá:

Hát maga az? Jaj, de régen láttalak! Hogy vagy? Jaj, de szorgalmas vagy! Ahelyett, hogy kapálnál, b*szd meg, itt szaladgálsz?

Márki-Zay Péter a guruló dollárokból, vagyis a maradék kampánypénzből fizeti a vesztes pereit

MZP általában minden megszólalásakor kifecseg valami olyan hadititkot, törvénysértést, esetleg erkölcsileg megmagyarázhatatlan gondolatot, amelyet minden józan politikus titkolni igyekszik. Jelen esetben azt ismerte el, hogy az Amerikából kampánycélból kapott “adományokból” fizeti a vesztes pereit. A baj csak az, hogy a pénzeket értelemszerűen nem ő személyesen, hanem a szervezete és a kampánya kapta meg. Persze, csak ha azt sikerült mondania, amit akart mondani, és olyat akart mondani, ami fedi is a valóságot. Érdekelne minket, miként könyvelik ezt le?

Súlyos üldözési mániában szenvedhet a munka helyett bennünket fotózgató Baranyi Krisztina

A szerdai Fővárosi Közgyűlésen Baranyi Krisztina különösen izgalmas viselkedéssel hökkentette meg stábunkat és a jó érzésű embereket. Nem a közgyűlésen történtek foglalkoztatták, csupán az, hogy merre találja a hallgatóság között a ferencvárosi Fidesz frakcióvezetőjét, Gyurákovics Andreát, itt azonban nem állt meg, stábunkat is árgus figyelemmel kísérte, sőt, előkerült a telefon is és folyamatosan minket fotózott. Azonban ez sem volt elég a IX. kerület baloldali polgármesterének: ezeket a fotókat kitette közösségi oldalára is, sőt, összeesküvés-elméleteket is gyártott hozzá.

Újra akcióban a demagóg Gyurcsány-párt: szerintük a Fidesz békepárti javaslata aljas manipuláció, amely Putyin érdekét szolgálja

Árnyékkormányinfót tartott a Demokratikus Koalíció, ahol felsorolták, milyen ügyekért terheli kizárólagos felelősség Orbán Viktor miniszterelnököt. A visszatartott uniós forrásokért, a debreceni akkumulátorgyár-beruházásért, de még a Fidesz által beterjesztett békepárti javaslatért is a magyar kormányfő a hibás a DK szerint. A sajtótájékoztatón Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter beszélt a 2026-os parlamenti választásokról is, amelynek kapcsán elmondta, hogy a többi ellenzéki párttal együtt tervez indulni a Demokratikus Koalíció. Persze amennyiben addig marad rajtuk kívül ellenzéki párt.

Vádat emeltek Donald Trump ellen New Yorkban

Donald Trump ellen vádat emeltek New Yorkban – írta a The New York Times.  A lap felhívta arra a figyelmet, hogy így Trump lesz az első olyan (volt) amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indul. A pontos vádak még nem ismertek, de az ügy középpontjában a 2016-os kampánya során egy pornósztárnak fizetett hallgatási pénz áll.

Nyílt levél David Pressman úrnak: ha fontos önnek a sajtószabadság, álljon mellénk!

David Pressman amerikai nagykövet számos célt tűzött zászlajára. Ezek közül egyik a magyarországi médiaviszonyok kiegyenlítése. Eddigi pályafutásából arra következtetek, hogy a különböző társadalomjobbító intézkedés közül ezt tartja az egyik legfontosabbnak. Annak ellenére, hogy a politikai nézeteink csak egy igazán keskeny ponton metszik egymást, most mégis igazat kell adnom neki. Magyarországon valóban veszélyben a sajtószabadság. Olyannyira, hogy külföldi mamutcégek előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül teljes sajtóorgánumokat képesek eltörölni az internet színéről. Most arra kérem Pressman urat, hogy álljon mellénk. Ha fontos számára a sajtószabadság, ma délután eljön a Google székház elé, és kiáll mellettünk.

Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Iskolában a mudi megalázóan gyorsabban tanul, mint a "szokásos" munkakutyák, a lényegesen kisebb mosóerejű dobermannok és hatósugarú német juhászok. Élénk vérmérséklete ellenére nagyon szófogadó, lakásban is ideális társ, a maga tízkilós testtömegével keveset eszik, de ha megtanítjuk rá, megfogja a postást.

Friss videók

Shares