Kapcsolódó videók

“Ne az ellenséggel egyezkedjünk, váltsunk stratégiát!” – Így tüntettünk a Google és a véleménydiktatúra ellen (teljes videó és galéria)

A Google egy überfasiszta cég, a vezetői fasiszták, a magyar vezetői pedig kisnyilasok – mondta ki egyenesen Jeszenszky Zsolt a legnézettebb közéleti YouTube-csatornák kézé tartozó PS TV letörlése miatt, a szólásszabadság megvédéséért tartott pénteki tüntetésen, a YouTube-ot is üzemeltető Google budai székháza előtt. Földi László, a demonstráció vezérszónoka, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke pedig így érvelt: “Higgyék el, ez a letiltás csak a kezdet. Mindenki célkeresztben van, aki nem fogadja el a mainstream utasításait.” Földi feltette a kérdést: “Nem ismerek olyan háborút a történelemben, amikor az ellenségtől kellett ágyút kölcsönkérni, hogy ki tudjuk lőni a lőszereinket, esetünkben a szavakat. (…) Miért nem építünk ki olyan rendszereket, amelyek függetlenné tesznek bennünket az ellenség akaratától?” Bódi Ábel pedig arról nosztalgiázott, hogy milyen jók voltak azok az idők, amikor nem megfoghatatlan multicégek arctalan cenzorai ellen kellett tiltakozni, hanem meghamisított költségvetési adatok vagy választási csalások miatt, “gyurcsányok ellen” vonultunk az utcára. A tüntetés végén Huth Gergely különleges ajándékot adott át Bíró Pálnak, a Google magyarországi vezetőjének és “YouTube-koordinátorának” címezve.

Most a PS TV, holnap a teljes konzervatív média. A YouTube-Google konszern 2020 után idén ismét érdemi indoklás nélkül törölte le a PestiSrácok.hu-s csapat PS TV nevű YouTube-csatornáját. Mindez kezdete lehet egy brutális cenzúrahullámnak, amelyben a konzervatív, jobboldali, patrióta, békepárti, gyermekvédelem iránt elkötelezett hangokat teljesen eltakarítják a közösségi médiából. Az utólag kiadott közlemények pedig finoman szólva is ellentmondásosak voltak: egyikben gyűlöletkeltő tartalmakról hadováltak, a másikban zaklatásról deliráltak, végül pedig az úgynevezett “fekete regisztrációt” hozták fel mint megbocsáthatatlan vétek.

Olyan szégyentelen cenzúrát vetettek be, hogy még Kim Dzsongun is megnyalná mind a 10 ujját”

– adta meg a tüntetés alaphangját Varga Ádám, aki kifejtette, hogy ez a tiltás egy üzenet: vagy azt mondjuk, amit a nagy cégek akarnak, vagy nem mondhatjuk. Varga Ádám néhány komment felolvasásával azt is bizonyította, hogy a derék progresszív demokratáknak az sem lenne ellenükre, ha nemcsak a virtuális gulágra küldhetnék a PestiSrácok.hu tartalomgyártóit, hanem az igazira is szívesen deportálnának. A cenzúra mibenlétével kapcsolatban Jeszenszky Zsolt később még élesebben fogalmazott:

Ez nem is kommunizmus, ez fasizmus”

A kommunizmusban az állam gyakorolta a cenzúrát, ami ma egy globalista, mélyállami cég birtokában van a szabályozás. Ilyet is látott már a történelem, ezt nevezik fasizmusnak, a Google egy überfasiszta cég, a vezetői mind fasiszták, kivéve a magyarokat, mert azok csak kisnyilasként követik a gazdáik parancsait.

Fotó: Hatlaczki Balázs/PS

Az egykori youtuberek mellett a PestiSrácok munkatársai is felszólaltak. Szabó Gergő azt emelte ki, hogy kicsit unalmas újra meg újra ugyanazokat a köröket futni a nagy világcégek cenzúrázási gyakorlata miatt, Füssy Angéla pedig a Google sokadik magyarázatát, a gyermekvédelmi szabályzatra való hivatkozást sérelmezte, hiszen a portál és személyesen ő kifejezetten pont a gyermekek megrontói ellenében dolgozik.

Földi László: Ne az ellenséggel egyezkedjünk, váltsunk stratégiát!

Földi László, a demonstráció vezérszónoka, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke így érvelt:

Három évvel ezelőtti is megpróbálkoztak elhallgattatni bennünket, de azóta új időket élünk, háború lett. A normalitás és az abnormálitás világa csapott össze, azaz Európa védelme, vagy Európa elpusztítása, az emberi értékek megőrzése, vagy figyelmen kívül hagyása. A háborúban már nem ellentétek, hanem ellenséges viszonyok vannak, ahol az egyik fél el akarja taposni a másikat. Higgyék el, ez a letiltás csak a kezdet! Mindenki célkeresztben van, aki nem fogadja el a mainstream utasításait.  A PS TV-t a YouTube-on el lehetett hallgattatni, de amikor volt  Pesti TV, azt nem lehetett volna. Nem ismerek olyan háborút a történelemben, amikor az ellenségtől kellett ágyút kölcsönkérni, hogy ki tudjuk lőni a lőszereinket!

Miért nem csinálunk mi is olyan dolgokat, amelyek függetlenné tudnak tenni bennünket az ellenség akaratától? Mi itt tüntetünk jogokat követelünk, de a háború ettől még folytatódik. És ha az ellenség kezében több fegyver van, mi meg csak lőszerekkel rendelkezünk, azaz a szavakkal, az nekünk nem lesz elég. Új stratégiára kell váltanunk, új rendszerekre van szükségünk, a meglévőket meg nem szabad hagyni tönkretenni! Fel kell hívni az illetékesek figyelmét, hogy a háborúban nem elég a lőszer, hanem kell fegyver is, amivel ki lehet azt lőni. Az ellenség nem fog nekünk fegyvert adni, márpedig a platformjaik révén olyan fegyver van a kezében, amellyel minket le le tud győzni.

Földi László ezért stratégiaváltást javasolt, a jövőnk és a normalitás érdekében létre kell hoznunk azokat a platformokat, amiket az ellenség nem tud elhallgattatni. Halkó Petra, a Századvég vezető elemzője is a fegyverektől indult, ő a marxizmussal magyarázta a Google gyakorlatát. A marxisták szerint a szó fegyver, és azért akarnak minket lefegyverezni, hogy szabadon dekonstruálhassák a valóságot.

Hol vannak a szólás- és sajtószabadság aktivistái?

– kérdezte Tóth Máté, a Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottságának vezető jogásza, aki rögtön meg is válaszolta a költői kérdését: ha B. Zsolt efebofil videóit törölte volna a YouTube, akkor biztos itt tülekedne az összes jogvédő. Szerinte jogos a gyanú, hogy azért törölte a PS TV csatornáját a Google, mert rengeteg, efebofilt és pedofilt leleplező oknyomozó anyagot készítettek. Tóth Máté jogi szakvéleményt is megfogalmazott: teljesen törvénytelen volt a csatorna törlése, mivel az egyik jogi személy három évvel ezelőtti szabálysértése nem indokolhat egy másik jogi személy letiltása. Ráadásul a Google-nak a magyar jogszabályokat kellene betartania, nem a homályos, teljesen önkényesen értelmezett, általános szerződési feltételeket.

Hoppál Hunor a 12 pontot ajánlotta a Google figyelmébe – Fotó: Hatlaczki Balázs/PS

Bódi Ábel: Gyurcsányok helyett cégek ellen kell tüntetnünk

A legszórakoztatóbb beszédet Bódi Ábel tartotta, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy régebben, egy normálisabb világban még elcsalt költségvetések és elcsalt választások miatt kellett tüntetni, most meg részvénytársaságok ellen. Bódi szerint nekünk az a szerencsénk, hogy még van lehetőségünk megküzdeni a nagy világcégek illegális tevékenysége ellen, miközben a “nyugat” már elesett. Ezt azzal a történettel támasztotta alá, hogy őt 17 órányi reptéri őrizet után hazaküldték Angliából, nem engedték be az országba, pusztán amiatt, mert ellenzi Európa iszlamizációját. Vagyis a Nyugaton már az állam is fellép a vélemények ellen, nem csak a részvénytársaságok.

Sosem gondoltam volna, hogy cégek ellen fogok tüntetni, megszoktam, hogy kormányok, pártok, Gyurcsányok vagy az Európai Unió ellen kell ezt tennünk.”

– mondta fanyarul Bódi, aki szerint a világunk egyre jobban hasonlít az olyan disztópiákra, mint a Szárnyas fejvadász vagy éppen Huxley Szép új világa. Nincs arca az ellenségnek, nincsenek miniszterei, a szabályokat nem ismerjük, el sem visznek, egyszerűen csak kitörölnek. Bódi megoldási javaslattal is előállt, ő nem párhuzamos infrastruktúrák kiépítésében látja a jövőt, hanem abban, hogy visszatérünk a régi-új világba, amikor a nagy cégeket kihajítjuk a privát életünkből.

Ne féljetek, nem kell semmilyen avíttas, régi luddita korba visszatérni. Itt van köztünk ez a valóban szép, régi-új világ. .. Ne a tiktokon nézd a táncos videót, hanem menj táncházba! Ne részeg hülyéken röhögj a YouTube-on, hanem menjetek és igyatok meg egy sört, és ne képeket nézzetek másokról, hanem éljetek olyan életet, amit megérné lefotózni! Ehhez pedig csak az kell, hogy meglássuk azt, amitől a Google és a többi nagyvállalat undorodik. Amiből ki akar szakítani. Amit el akar pusztítani. A melletted álló hús vér embert, a családot, a barátaidat, a személyesség terét, ahova viszont ők képtelenek beférkőzni.

Kulifai Máté, a Hetek munkatársa arról beszélt, hogy nem a Pesti Srácokat, hanem szólásszabadságot kell szeretni. Lehet minket nyíltan kritizálni, még lepropagandistázni is, ahogyan lehet perelni is, mert így működik egy jogállam. De amit nem szabad csinálni, az a cenzorpallos lengetése, mert az később utolérheti a Telexet, a Partizánt is

hiszen ki tudná, hogy mikor merre fúj a történelem szele, milyen követelményeket állít az orwelli újbeszél, mikor melyik kimondhatatlan betűkombós kisebbséget nem szabad megsérteni.”

Ábrahám Robi: Temetésre jöttünk

Ábrahám Robi Puzsér Róbert rasszista gyűlölködésének céltáblájává vált, de cseppet sem rendítette meg a szobafilozófus támadása – Fotó: Hatlaczki Balázs/PS

Ábrahám Róbert tegnap sem fogadta meg Puzsér Róbert tanácsát, mert véleményt formálni ismét. Gyorsan leszögezte, hogy ugyan lehet poénkodni Puzsér rasszista kijelentésein, de mégis csak egy

temetésen vagyunk, hiszen a szólásszabadság meghalt.”

Ábrahám Robi elmondta, hogy ugyan sok mindent nem tudunk tenni, hiszen hiába áll mögöttünk Magyarország kormánya kétharmados felhatalmazással, a világ kétharmada ellenünk van és a Google csak egy pribék. De mégis harcolni kell, hiszen – mint fogalmazott –, aki most feladja, az készülhet arra, hogy sokkal komolyan üldöztetés vár rá; a világot átformálni akaró erők mindenképpen el akarják pusztítani a hagyományokat, a nemzeteket és a családot.

Varga János Covin közi forradalmár: nem kérünk a helytartókból!

A PestiSrácok.hu még sokáig továbbviszik a fáklyát, amit mi 1956-ban meggyújtottunk, Ezt megköszönjük nekik, sok sok A sajtószabadság eltiprása nagyon mellbe vág, nem irányíthatják helytartók az életünket – itt nemcsak Bíró Pálra, a Google Magyarország vezérigazgatójára, de David Pressmanra, az USA budapesti nagykövetére is utalt.

Balogh Zsuzsa és Vajda Miklós, a Karc FM Paláver klub alapítói, Varga János, Corvin közi szabadságharcos, Wittner Mária elítélttársa és Huth Gergely – Fotó: Hatlaczki Balázs/PS

Huth Gergely: Csókolgasd, Bíró Pál, Lenin elvtárs buksi homlokát!

Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője a tüntetés végén emlékeztetett rá, hogy három éve Bencsik András egy szép ajándékot, az Alaptörvényünk díszkiadását hozta el Bíró Pálnak, a Google Magyarország “YouTube-koordinátorként” is feltüntetett igazgatójának, aki azonban nem olvashatta azt el, különben nem taposnák lábbal a törvényeinket. Ezért Huth egy új ajándékkal állt elő, egy eredeti Lenin büszttel, szobrocskával, amit aztán Stefka István társaságában be is vitt a Google-irodaház recepciójára. Huth Gergely a tüntetés céljára és 1956-ra egyaránt utalva azt is mondta:

Ha a szabadságunkat fenyegetik, mi magyarok mindig megmutatjuk az erőnket. Ez mindig is így volt történelemben és politikai erőktől függetlenül így is lesz még nagyon sokáig. Ezzel kell elkeserítenem a hatalmasokat és helytartóikat.

Énekelt: Kecskeméti Róbert. A galériát Hatlaczki Balázs, a PestiSrácok.hu fotóriportere készítette. Köszönjük mindenkinek, aki eljött vagy szolidaritást vállalt a PestiSrácok.hu-val és kiállt az Alaptörvényünk betartatásáét és a szólásszabadság oltalmáért! 

[foogallery id=”915380″]

A galéria a fenti pontokra kattintva lapozható!

Friss videók

Shares