Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Letartóztatják ma Donald Trumpot?

Az USA volt elnöke szerint elképzelhető, hogy a New York-i ügyészség letartóztatási parancsot ad ki ellene. A vád szerint 2006-ban Trump viszonyt folytatott egy Stormy Daniels nevű pornószínésznővel. Majd, amikor elnökjelölt lett, az akkori ügyvédje és jelenlegi kritikusa, Michael Cohen átadott 130.000 dollárt a nőnek, hogy ezzel megvásárolja annak hallgatását. A pénzt állítólag a kampánykasszából vették ki. A dolog szépsége az, hogy úgynevezett „hallgatási pénzek” kifizetése az USA-ban legális, csak ezeket úgy szabad lekönyvelni. Trumpék viszont állítólag „egyéb kampánykiadások” címszó alatt számlázták az összeget és ez illegális.

Trump csapata természetesen offenzívan védekezik és támadja Alvin Bragg manhattani államügyészt. Szerintük Bragg átpolitizálta a igazságügyi rendszert és amúgy is egy baloldali aktivista. A rendőrség már lekordonozta az ügyészség környékét, mivel tüntetésektől tartanak, ha valóban őrizetbe veszik volt elnököt.

Hszi Csin-ping kínai államfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott moszkvai találkozóján kijelentette, hogy a kétoldalú kapcsolatok ápolása Peking stratégiai választása – közölte a kínai külügyminisztérium a honlapján kedden közzétett nyilatkozatában. A kínai kormány ezen döntéséhez nagyban hozzájárultak a világban uralkodó tendenciák. A kínai vezető szerint a legtöbb ország támogatja a feszültség enyhítését, kiáll a béketárgyalások mellett és ellenzi, hogy “olajat öntsenek a tűzre” – tette hozzá a kínai külügyminisztérium. Hszi biztosította Putyint, hogy “Kína továbbra is konstruktív szerepet fog játszani az ukrán kérdés politikai rendezésének előmozdításában” – közölte a kínai külügyminisztérium. A nyugat legnagyobb aggálya, hogy Kína fegyvereket, lőszert és katonai technológiát fog szállítani Oroszországnak. John Kirby a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője szerint Kínának nem lehet érdeke, hogy abban segítse Putyint, hogy ukránokat mészároljon le. Más szakértők szerint Peking ezzel átlépne egy vörös vonalat

Emilia Roig francia politológus szerint a házasság az nem a szeretetről és az összetartozásról szól, hanem a patriarchális társadalomról, ahol a férfi elnyomja a nőt. A bevándorló hátterű nő szerint már a papnak az a mondata a szertartás végén, hogy „most megcsókolhatja a feleségét” már tárgyiasítja a nőt. Roig szerint a házasságot a férfiak találták ki, hogy a nőt bekebelezzék és kiszolgáltatott helyzetbe hozzák. Az erről szóló könyvében bővebben kifejti, hogy a házasság nem csak egy darab papír, amit kiállítanak az anyakönyvi hivatalban, hanem egy politikai és gazdasági rendszer, amellyel az állam ellenőrzi életünket. Roig szerint a német házaspároknál napirenden van a családon belüli erőszak. Emilia Roig már évek óta elvált és aktív feminista, aki kutatja a társadalom és a kapcsolatok megújításának lehetőségeit. Persze valószínűbb, hogy csak egy csalódott nő, aki most beáll a woke ideológia mögé, amely azt hirdeti, hogy szét kell verni a tradicionális családmodellt. Érthető mód francia és német nyelvterületen elég nagy reklámot is kap a könyve.

Ismét kiskorú lányok kínozták társukat Észak-Németországban. Még mindig tart a sokk a német lakosságban, hogy néhány napja egy 12 és egy 13 éves kislány harminc késszúrással meggyilkolták osztálytársukat, egy szintén 12 éves lányt, ám most újabb esettel kellett foglalkozni a rendőröknek és a gyámügyi hatóságoknak. Egy tizenkét lányból álló csoport kínzott meg brutálisan egy 13 éves lányt. Ököllel ütötték az arcát, cigarettacsikket nyomtak el az arcán, majd még a haját is meggyújtották. A borzalmas jelenetet telefonjukkal fel is vették. A lányt egy arra járó férfi mentette meg és azonnal hívta a mentőket és a rendőrséget. A felvétel és az elszenvedett sérülések miatt nyomoz most a rendőrség. Már az összes elkövetőt bevitték és kihallgatták. Az áldozatot kórházban ápolják.

 

Friss videók

Shares