Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Ukrán pilóták érkeztek az USA-ba és tombol az Antifa

Fellázadtak az 500 fős Upahl falucska lakói Németországban, mivel a kormány egy 400 fős migrációsközpontot akart építeni a településen. A Mecklenburg tartományban található Upahl polgárai látták, hogy milyen borzalmas állapotokat okozott más városokban és falvakban a migránsok betelepítése, főleg akkor, ha nagyobb számban jelentek meg közel-keleti és afrikai férfiak. Betörések, késelések, drogproblémák és szexuális bűncselekmények változtatták pokollá az idilli alpesi falvakat is. A lakosok most egy kis csatát megnyertek, mert a kerületi bíróság elrendelte az építkezés leállítását, mivel nem vették figyelembe a lakosok érdekeit és biztonságát a projekt beindításakor. A tartományi kormány még fellebbezhet a döntés ellen.

Az Egyesült Államok meghívott ukrán pilótákat az arizonai Tucsonban található katonai bázisra, hogy megállapítsák, mennyi időbe telik majd kiképezni őket nyugati vadászgépek, köztük F-16-osok vezetésére – mondták meg nem nevezett tisztviselők az NBC-nek.

Ukrajnából eddig két pilóta érkezett amerikai földre, és valószínűleg hamarosan továbbiak is csatlakoznak hozzájuk – jelentette a műsorszolgáltató szombaton. Forrásai szerint az amerikai hatóságok azt tervezik, hogy ebben a hónapban akár tíz ukrán pilótát is az országba hoznak. Mindezt annak ellenére, hogy Joe Biden a napokban is kategorikusan elutasította az F-16 típusú vadászgépek szállítását.

Krisjanis Karins lett kormányfő bizakodó, hogy a NATO országok hamarosan szállítanak vadászbombázókat. Ez viszont egy hatalmas lépéssel közelebb hozná a harmadik világháborút.

Orosz csapatok csapást mértek a szélsőséges ukrán Azov ezred parancsnokságára a Zaporozsjei területen, Marijevka környékén – jelentette be vasárnap az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov altábornagy.

A nacionalista Azov ezred parancsnokságát a Zaporozsjei területen lévő Marijevka falu közelében találat érte

– mondta Konasenkov.

Oroszország új, 1500 kilogrammos, nagy hatóerejű „UPAB-1500B” siklóbombákat vetett be Ukrajnában. Ezek az erős, 1,5 tonnás bombák már az ukrán fegyveres erők erődítményeire hullanak Avdejevka közelében. Az elmúlt két hétben az orosz légierő növelte bevetéseinek számát és intenzitását a frontvonalon és mögötte. A bombát úgy tervezték, hogy akár 40 km-es hatótávolságon belül is eltalálja a fokozottan védett célpontokat, amihez a hordozónak 14 km-es magasságba kell emelkednie. Ezt a típust 2019-ben mutatták be először.

Az orosz csapatok sikeresen kiiktattak egy amerikai „M 777” típusú tarackot, amellyel az ukránok Donyecket lőtték. A Lancer típusú kamikaze-drón megsemmisítette a tüzérségi eszközt. A tarack, lövedéktől függően, 20-40 km hatótávolságban képes célokat kiiktatni.

Joe Biden elnök „a feledésbe vezeti” az Egyesült Államokat – mondta Donald Trump szombaton a Marylandben megrendezett CPAC amerikai konzervatív konferencián, és azt ígérte, hogy nem pazarolja tovább az amerikai adófizetők pénzét „ostoba” külföldi háborúkra, miközben támogatást gyűjt egy esetleges 2024-es politikai visszatéréshez.

Évtizedek óta én voltam az egyetlen elnök, akinek nem volt háborúja

– mondta Trump a Gaylord National Resortban tartott éves konzervatív összejövetelen elmondott közel kétórás beszédében, azt állítva, hogy ha most ő lenne hivatalban,

Ukrajna virágozna, nem lennének halottak, nem lennének elpusztult városok, amelyeket soha nem lehet újjáépíteni.

Trump megígérte, ha megnyeri a választást, akkor azonnal véget vet a háborúnak.

Dmitrij Medvegyev az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegramon reagált a hírre, amely szerint a német Rheinmetall hadiipari konszern kész gyárat építeni Ukrajnában a legmodernebb harckocsik gyártására. „Ha a Fritzek úgy döntenek, hogy tényleg építkeznek, bár ők amolyan pragmatikus emberek, akkor várjuk. Az eseményt a Kalibr tüzijátékával és egyéb pirotechnikai eszközökkel kellőképpen megünnepeljük.”

A Rheinmetall elnöke Armin Papperger bejelentette, hogy egy modern üzemet akar létrehozni Ukrajnában, ahol évi 400 darab „Panther” típusú harckocsit gyártana. A gyárat légvédelmi eszközökkel védenek az orosz támadások ellen. Papperger elbizakodottan ezt egy könnyű feladatnak nevezte.

Bahmutnál tovább folynak a súlyos harcok, meg nem erősített hírek szerint mindkét oldalon átlag napi 500 katona veszti életét. Jevegnyij Prigosin a Wagner-csoport tulajdonosa is Bahmutban (Artyemovszk) járt és egy videóüzenetben kérte Zelenszkij elnököt, hogy engedje ki az ostromlott városból a nagyon fiatal, tizenéves katonákat és az időseket.

Az Antifa ismét alkotott Németországban. Offenburg városában tüntettek az AfD ellen és összecsaptak a rendőrökkel. Az erőszakos tüntetésen 53 rendőr sérült meg többen azért, mert lefújták őket egy poroltóval, 17 rendőr komolyabb orvosi kezelésre szorult. Több Antifa tagot őrizetbe vettek.

Friss videók

Shares