Kapcsolódó videók

Zelenszkij: „Nem tárgyalni kell, hanem túlélni”

Néhány tucat nyugati tank szállítása Ukrajnának nem lesz képes alapvetően megváltoztatni a helyzetet – mondta Volodimir Zelenszkij az ARD-nek adott interjújában. A műsorvezető utalt arra is, hogy Zelenszkij tavaly bejelentette, hogy 2023-ban Ukrajna győzni fog és visszatérnek a normalitáshoz, ám a jelen realitása mást mutat. Zelenszkij ennek ellenére azt mondta, hogy bízni kell a győzelemben. Az ukrán elnök attól is tart, hogy Belorusszia felől is támadás érheti az országot és az Orosz Föderáció új frontot nyit Kijev felé. 

Zelenszkij csak az oroszokat hibáztatta a konfliktus kirobbanásáért, egy szót sem ejtett az okokról. Természetesen arról is beszélt, hogy országának még több fegyverre van szüksége harckocsikra, nehéztüzérségre és rakétákra. Ismét bírálta Németországot, hogy nem szállít „Leopard 2” páncélosokat. Szerinte nem korrekt, hogy Berlin minden lépését Washington DC-től teszi függővé. 

A német Rheinmetall cég, amely a „Leopard” harckocsik gyártója bejelentette, hogy kész régebbi típusú „Leopard 1-es” harckocsik felújítására és ha a körcsere programból is beérkeznek a járművek, akkor már 139 tankot tudna küldeni Ukrajnának. 

Ismét fegyveres ámokfutás volt California államban, most egy farmon dolgozó férfi gyilkolta meg hét kollégáját. A támadót a rendőrök őrizetbe vették. Egy héten belül ez a második ilyen támadás az államban, a hétvégén egy 72 éves ázsiai férfi lőtt agyon 10 vendéget egy tánciskolában, akik a kínai holdújévet ünnepelték. 

Brutális harcmodorral és kegyetlenséggel vádolja a CNN az orosz Wagner-csoportot, amely a világ legnagyobb magánhadserege. Az orosz válasz sem váratott magára, a Wagner vezetősége szerint az USA szimplán fél a jól képzett specialistáktól, akik a front legkeményebb szakaszán Bahmut környékén harcolnak. 

Kitoloncoltak egy radikális szalafista imámot Németországból. Seikh  Abdellatif Rouali már 2009 óta megfigyelés alatt állt, mivel prédikációi Amerika és Izrael-ellenesek voltak, valamint gyanították, hogy fiatal migránsokat szervezett be terrorista csoportok számára. A marokkói férfi az ügyészség szerint több dzsihadista szervezettel tartotta a kapcsolatot ezért a bíróság döntése alapján hazatoloncolták Marokkóba. 

Friss videók

Shares