Kapcsolódó videók

Csak a magyar kormány tud úgy kivéreztetni, hogy közben milliárdokat ad ajándékba – Gyurákovics Andrea és Kovács András a Polbeatben (videó)

Csak a magyar kormány képes arra, hogy úgy véreztessen ki önkormányzatokat, hogy közben milliárdokkal támogatja őket. Remek példa erre a napokban kirobbant botrány, vagyis az, hogy ugyan a kormány összesen 44 milliárd forint rezsitámogatást ad 156 önkormányzat részére pártpreferenciára való tekintet nélkül, mégis több kerület is kimaradt a pénzosztásból, köztük 5 DK-s, és a Baranyi Krisztina vezette Ferencváros is. Ennek mindössze annyi az oka, hogy ezen önkormányzatok polgármesterei nem voltak hajlandóak egyenként leülni tárgyalni. A DK tárgyalás helyett perelni akar. A szuperképességekből egyébként Karácsony Gergelynek is jutottak: ő például az egyetlen olyan főpolgármester, aki akkor okozza a legtöbb kárt, amikor épp csinál valamit, de csak ő képes arra is, hogy úgy okoz brutális környezeti károkat Budapestnek, hogy állítólag nála zöldebb politikus a világon nincsen. Gyurákovics Andreával, a ferencvárosi Fidesz frakcióvezetőjével és Kovács Andrással, az Origo munkatársával beszéltük ki a legkomolyabb budapesti ügyeket.

Gyurákovics Andrea szerint egyértelmű, hogy az ellenzék a saját választóival ment szembe azzal, hogy nem kérte a nekik szánt támogatásokat. Kovács András elmondta: ezt azért merték megcsinálni, mert véleménye szerint az ellenzék nagyon magabiztos azzal kapcsolatban, hogy jövőre meg fogják nyerni Budapesten az önkormányzati választást. Az Origo újságírója szerint vidéken más a helyzet: ott az elmúlt időszak időközi választásai bebizonyították, hogy a verseny szoros, ezért ott nem mernek szembemenni a választók érdekeivel.

Budapesten ettől nem tartanak, ami mélységes lenézése a választóknak. Én remélem, hogy ennél sokkal bölcsebbek az emberek és be fogják látni, hogy it van egy válsághelyzet

– fejtette ki. Gyurákovics Andrea arról beszélt, hogy amikor hivatalba léptek, le kellett tenni egy esküt, amiben megígérték, hogy az adott kerület polgárainak az érdekét fogják nézni és értük fognak dolgozni. Szerinte ebben az esetben az ellenzéki politikusok megszegték az esküjüket. Kovács András szerint Gyurcsány politikája semmi másra nem épül, csak arra, hogy pont annak az ellenkezőjét teszik, amit a Fidesz.

A beszélgetés során szóba került Karácsony Gergely újévi beszéde, amelyben a főpolgármester sajnálatát fejezte ki, amiért Budapest útjain autók járnak és a főváros terein autók parkolnak, ennek ellenére a Lánchíd autóforgalmát ellenzi, ami az átlag autósoknak rengeteg plusz kilométert, és ezáltal sokkal nagyobb károsanyag-kibocsájtást jelent. Ez persze nem számít, a valóság tulajdonképpen lényegtelen.
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Máig munkakutya, az egyik leggyakrabban használt pásztoreb. Ebben a minőségében igazi ezermester. A birkákat kizárólag lelki terrorral tereli, hogy a harapások ne károsítsák a gyapjút, a marhákat már megcsipkedi - ellenkező esetben nem vennék komolyan, és egyszerűen ügyet sem vetnének rá.

Friss videók

Shares