Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Bohócot csinált magából a német védelmi miniszter, Zelenszkij pedig már láthatóan érzi, hogy kivéreztetik őket az oroszok

Nagyszerű ötlete volt Christine Lambrecht német védelmi miniszter asszonynak és újévi beszédét Berlin utcáin, petárdazápor közepette tartotta. Igaz, hogy szinte egy szót sem lehetett hallani az egészből, de a Monty Python megirigyelné a jelenetet. Érdekes, hogy sem a sajtó referense, szem a személyi titkára nem figyelmeztette, hogy az ő korában a szélfútta haj már kevésbé szexi, és hogy beszéde nagyrésze nem hallható. El tudom képzelni, hogy a bakik sorozatát elkövető szociáldemokrata politikustól már meg akarnak szabadulni, és direkt hagyták, hogy bohócot csináljon magából.

Kamikazedrónok záporoztak az éjjel ukrán városokra. Az orosz hadsereg a közel egymillió dolláros rakéták helyett most olcsó, az ukránok szerint iráni gyártású robotrepülőket vetett be. A cél részben az infrastruktúra volt, részben pedig, ahogy erre Zelenszkij is rájött, a „kivéreztetés”. A drága nyugati elfogórakéták előbb-utóbb elfogynak és akkor a Föderáció légiereje és cirkálórakétái mélyebben támadhatják a fontos célpontokat.

Egy évet kell még várni, amire Ukrajnába érkezhetnek az amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszerek. A kezelő és karbantartó személyzet kiképzése 52–53 hónapot vesz igénybe, és a Pentagon jelenleg azt sem tudja, hogy honnan szállítsák át ezeket az egységeket Ukrajnába. Az USA-n kívül Irakban és Szaúd Arábiában vannak Patriotok telepítve az ottani csapatok védelmére.

Guy Verhofstadt, alias Fogtündér beismerte, hogy semmit sem érnek az Oroszország ellen hozott szankciók. Kilenc szankciós csomag és a hatás kevesebb, mint nulla! – írta Twitter-oldalán a Renew Europe parlamenti frakció politikusa. Amióta Oroszország Kínával, Indiával és Pakisztánnal kereskedik energetikai téren, azóta jóval nagyobb bevételre tett szert. A szankciók miatt keresett új piacok sokkal jobbak, mint az Európai Unió volt.

A Németországban szilveszterkor elkövetett bűncselekmények ügyében először hangzott el, hogy a tettesek migrációs hátterű fiatalok voltak. Herbert Haul, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány belügyminisztere szerint „migránsproblémáról” kell beszélni, ha a hatóságok vizsgálják a történéseket. Országszerte súlyos, életveszélyes támadások értek rendőröket és tűzoltókat, fiatalok petárdákkal és rakétákkal támadták a kivonuló egységeket. A rohamrendőrség is csak nehezen tudta uralni a helyzetet. Az utcákon készített felvételeken egyértelműen látszik, hogy afrikai és közel-keleti fiatalok felelősek a támadásokért. Csak Berlinben 41 rendőr és 15 tűzoltó sérült meg, az anyagi kár sok millió euróra tehető, mert mentőautókat és rendőrkocsikat gyújtottak fel, valamint fosztottak ki. A rendőrök és a tűzoltók szakszervezete petárdatilalmat követel a politikusoktól és a bíróságokat arra kéri, hogy ne bagatellizálják el a büntetés kiszabását, mert komoly, életellenes bűncselekményekről van szó.

Friss videók

Shares