Kapcsolódó videók

Orbán Viktor a nyakában egy sállal kettétörte a Kisantantot – Raffay Ernő volt a Polbeat vendége (VIDEÓ!)

A szomszédos országok politikusai – Szerbiát kivéve – mind nemtetszésüket fejezték ki a magyar miniszterelnök Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói sálja miatt. Szerbia azonban nem állt be a sorba, ezzel pedig Orbán Viktor kettétörte a Kisantantot – vélekedett Raffay Ernő történész, az Antall-kormány egykori honvédelmi államtitkára a Polbeatben. A volt politikust Stefka István, a PestiSrácok.hu tiszteletbeli főszerkesztője és Kroó Zita kérdezte, aki a románokat kiemelve elmondta, hogy ők trianoni pszichózisban szenvednek. A beszélgetés során kitértünk arra is, hogy kik és miért munkálkodnak azon, hogy megszűnjenek a nemzetállamok és hogyan kell elképzelni a jövő embereit, ha ez bekövetkezik. Kalergi írását felidézve Raffay elmondta, hogy egyiptoid típusú fogyasztókat akarnak létrehozni, akik kicsit alacsonyak, kicsit barna a bőrük és nem gondolkodnak semmin.

Ki gondolta volna, hogy Orbán Viktor a magyar–görög meccsen viselt szurkolói sála – amin a Nagy-Magyarország sziluett volt látható – olyannyira kiveri a biztosítékot egyes európai országok politikusainál, hogy még a V4 kassai találkozójának hangulatát is meghatározza. A sál ellen ugyanis először a román, majd az ukrán külügy szólalt fel; utóbbi még a magyar nagykövetet is berendelte. A liberális német politikus, Daniel Freund – akitől egyébként sem áll távol hazánk bírálata – azt mondta, hogy “milyen megnyugtató ez Magyarország szomszédai számára”. Hogy miért ekkora probléma Nagy-Magyarország térképének viselete, Raffay Ernő azt mondta:

A románság Trianon-pszichózisban szenved. Itt ennek a jelenségnek a megtestesülését látjuk és érdemes ezt úgy vizsgálni, hogy ki, mit és miért mondott. (…) A török kiverése után visszaálltak a magyar királyság államhatárai, és ha erre mi, magyarok Trianon óta bármilyen módon utalunk, vagy hivatkozunk rá, akkor (…) azon őrjöng a román sajtó. (…) Ők ilyenkor azt nézik a bennük lévő trianoni pszichózis következtében – ugye ez sérült lelkűséget jelent –, hogy biztos azért tette ő oda, mert el akarja venni az ősi román területeket Romániától.

A történész megjegyezte, hogy a szlovák miniszterelnök nem, de a külügyminiszter megszólalt a sál kapcsán, és undorítónak nevezte azt. Ezek a szavak pedig nem szalonképesek. Megjegyezte Raffay továbbá, hogy a sál kapcsán

összeállt a Kisantant, de mégse. A román külügy kezdte, utána a szlovák külügyminiszter undorítónak nevezte – ami példátlan –, utána a cseh Fiala, utána rögtön a románok után az ukrán külügyminiszter a szokásos katonai fenyegetéssel, de kimaradtak a szerbek. Orbán a nyakába akasztott sállal kettétörte a Kisantantot. Ez óriási eredmény.

A hallgatás a szerb fél részéről Raffay szerint azt jelenti, hogy a szerb–magyar külpolitika most úgy tűnik, sikeres volt.

Egyiptoid típusú fogyasztókat akarnak az emberekből csinálni

A beszélgetés során kitértünk arra is, hogy az unió szemmel láthatóan arra törekszik, hogy kiszorítsa a nemzetállamokat. A volt államtitkár ezzel kapcsolatban elmondta:

most vagyunk ott Európában, hogy a globalista, ateista, szabadkőműves erőknek sikerült kiírtani az Úristent az emberek szívéből. (…) Most ugye Nyugat-Európában a keresztény kultúra megszűnt, és az 1770-es, majd 1789-be indult folyamatok teljes mértékben maga alá hajtották Európát.

Azt, hogy a globalisták milyenné akarják formálni a világot, a történész kifejtette, amit Kalergi írt:

Európa jövője egy egységes egyiptoid típusú, tehát kicsit alacsony, kicsit barna bőrű, egyiptoid típusú ember. Azt mondja Kalergi gróf 1923–24-ben, hogy a nemzetek logikus, hogy el kell tűnjenek, mert csak úgy lehet, a nemzetek összeolvasztásával létrehozni azt az egységes embertípust, amely fogyaszt. (…) Konkrét nagytőkések vannak, konkrét gazdasági, elemezhető folyamatok vannak és szerintem azt akarják elérni, hogy ez az egyiptomi típusú zombi legyen, aki megveszem, megeszem, megiszom stb., és nem kell gondolkodni semmin. 

Fotó: videókivágás

Friss videók

Shares