Kapcsolódó videók

Összecsapások civilizációk között, migránsok özöne és brutális szárazság – Dezső Tamás volt a Polbeat vendége (Videó)

Zbigniew Brzezinski nagy sakktábláján folyik a játék, az ukrajnai etnikai háború, a szíriai polgárháború és a migránsok tömegének beáramlása ugyanennek a geopolitikai játszmának a következménye – mondta a Polbeat című műsorunkban Dezső Tamás történész-régész-asszirológus egyetemi tanár, a Migrációkutató Intézet főigazgatója. Huth Gergely és Dezse Balázs arra is kíváncsi volt: valóban egyre több migráns érkezik-e Európába, hiszen napok óta csak kapkodjuk a fejünket az egymást érő csempészüldözések hallatán, hiszen az egyik bűnbanda már odáig fajult, hogy rendőrökre lőttek az M5-ösön. A főigazgató szerint mindez sajnos nem meglepő és a helyzet csak rosszabb lesz, hiszen idén már 250 ezer illegális migránst fogtak el, vagy tartóztattak fel a magyar  határ környékén.

Jeleztük Dezső Tamásnak, hogy a helyzetértékeléseit hallva sokan leginkább atombunker építésébe fognának, vagy eret vágnának magukon, de a főigazgató rávilágított: a helyzet még a láthatónál is sokkal rosszabb, s attól, hogy most érhetően a háborúra figyel mindenki, az arab világ robbanása elkerülhetetlennek tűnik a brutális túlnépesedés és a sosem látott óriási szárazság miatt. Az ENSZ térképei sem veszítettek aktualitásukból, melyekből kiderül, hogy Dél-Európa, Észak-Afrika és a Közel-Kelet, illetve ez a földrajzi öv teljesen kiszárad a világon és igazán értékes, nagy, zöld területek csak Kanadában és Oroszországban maradnak. Figyelmeztető jel az is, hogy a Kárpát-medence az előrejelzések szerint 2050-re az élhető régiók között marad, s csak tíz százaléknyi csapadék veszik el, miközben például Ukrajnát is nagy szárazság fenyegeti. Nem véletlen tehát, hogy sokan ide törekednek.

Felidéztük Dezső Tamásnak az éppen három évvel ezelőtti Polbeat-beszélgetésünket, melyben úgy fogalmazott:

A migrációs válság a mélyben szunnyadó hatalmas feszültségeket hozott a felszínre, amit elemezve nem túlzás kijelenteni, hogy Európa jövője megkérdőjeleződött. (…) Magamat is vádolva, azt hiányolom, hogy erre a válságra nem tudtuk még megfogalmazni a keresztény-konzervatív, vagy nemzeti-konzervatív eszme válaszát. Olyan világos gondolatokat, amivel az emberek azonosulni tudnak. 

A neves egyetemi tanár most azt mondta: az elmúlt három évben, bár Orbán Viktor és sokan mások igyekeztek megtalálni és meghatározni ezt a konzervatív választ, de az áttörés elmaradt. Úgy tűnik, Nyugat-Európa tétlenül nézi, hogy társadalmaikban eléri a kritikus 20 százalékot a muszlim populáció és – mivel sem Kínában és Indiában, sem Oroszországban nem fogajdák be az arab világból kirobbanó áradatot – így következésképpen Európa lesz a célpontja ezeknek a tömegeknek.

Huth Gergely
Huth Gergelyhttp://pestisracok.hu
A PestiSrácok.hu főszerkesztője. Korábban több napilap és televízió vezető munkatársa. Kedvenc kéziszerszáma a görbe szablya, kedvenc önbeteljesítő jóslata, hogy a "végén úgyis nekünk lesz igazunk".

Friss videók

Shares