Kapcsolódó videók

Be kell fejeznünk a klímahisztériázást és erőműveket kell építeni, ha élni akarunk! | Járosi Márton energetikus járt az Öregnél

Energiavészhelyzet van, ha nincs energia, megfagyunk. Ennek ellenére nincs vita arról, hogyan lássuk el magunkat elegendő energiával, a zöldpolitika véleményterrora nem engedi, hogy gondolkodjunk és számoljunk. Az ideológiai hadviselés szuperfegyvere pedig a média, a zöld maszlag célja pedig nem az, hogy a környezetünket megóvjuk a következő generációk számára, hanem a világkormányzás. Az Öreg, Dr. Járosi Márton energetikussal beszélgetett a vallássá vált klímavédelemről és arról, hogy a nap- és szélenergia nem oldja meg az energiavészhelyzetet, viszont már rövid távon is előidézheti Európa és Magyarország megsemmisülését. 

Dr. Járosi Márton energetikus szerint az EU energiapolitikája – angolszász/amerikai hatásra – neoliberális irányba kanyarodott. Ami azt jelenti, hogy az energia, a klíma és a biztonság ideológiák fogságába kerültek. Az Európai Unió energiapolitikája rohan a szakadékba, és a liberális véleményterror még a vitát is betiltotta: akinek eltér a véleménye a kötelezőtől, az vagy oroszbérenc, vagy maradi, vagy támogatja a klímakatasztrófát.

Járosi szerint a realitás helyébe lépett a végső cél, a világkormányzás. Nem számít, hogy a mesterségesen előidézett energiaválság miatt milliók kerülnek nehéz helyzetbe, tízezrek fagynak meg – hiszen sokan vagyunk a Földön –-, ha tönkreteszik egy-egy ország energiaellátását.

MIND MOND A FIZIKUS?

Fetisizálták a naperőműveket, pedig nem szabad elfelejteni, hogyha nem süt a nap, akkor nincs napenergia és ha nincs szél, akkor nincs szélenergia. Ott a német példa: csődbe jutott az energiapolitikájuk amiatt, hogy leállították az atomerőműveket, a fosszilis energiahordozókat (lignit, szén-bányák, gázerőművek…) jórészt kivezették és az import áram nem tekinthető biztonságos forrásnak, tekintettel az orosz-ukrán háborúra és a globális piaci-pénzügyi rendszer esetleges összeomlására. Ezek azok a gyenge pontok, amik kipipálása után az Európai Unió országai is valódi energia-vészhelyzettel szembesülhetnek a globalista világrend által kreált, úgynevezett klíma-vészhelyzet után.

LE KELL ÉPÍTENÜNK A NYUGATI FÜGGŐSÉGET ÉS BEFEJEZNI A KLÍMAHISZTÉRIÁZÁST!

Magyarország van a legnehezebb helyzetben Járosi Márton szerint, miután az energiaellátásunk biztonsága érdekében az Európai Unió ellen is harcolunk, a nyugati függőséget pedig le kell építenünk! Bár 2010-től kezdve szakítottunk a liberális piaci doktrínával, az Unió minden eszközzel igyekezett minket ebben akadályozni. Voltak sikereink a területen: a Gyurcsányék által külföldi tulajdonba adott energetikai vagyont lépésről-lépésre visszaszereztük, a nemzeti érdekeket szolgáló energiapolitikát sikerült megteremtenünk.

Rossz hír ugyanakkor, hogy 2018-tól a magyar energiapolitika rossz irányba fordult, részben átvettük a klímahisztériát, amely mára valós energiaválságot okozott, amit az orosz-ukrán háború tovább mélyített. Hazánkban a hagyományos erőművek létesítése (hazai lignitvagyon hasznosítása, az időjárástól független erőművek korszerűsítése) a paksi bővítés kivételével háttérbe szorult. Uniós nyomásra hazánkban is az ún. klímavédelemnek egész intézményrendszere alakult ki.

Ez így nem mehet tovább!”

– mondja Járosi Márton hiszen mára európai szinten is nyilvánvalóvá vált, hogy a klímahisztéria miatt is az egyre növekvő villanyszükséglet fosszilis-és atomerőművek nélkül nem biztosítható. 

MIT TEHETÜNK?

Meg kell őriznünk az energetikai kapcsolatainkat Oroszországgal, új gázerőműveket kell létesítenünk, mert ez fennmaradásunk záloga. Független attól, hogy ezzel szembe megyünk az EU energia-és szankciós politikájával.

Stefka István
Stefka Istvánhttp://azoreg.hu
lapigazgató, újságíró, PestiSrácok.hu. Korábban a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap vezető munkatársa.

Friss videók

Shares