Kapcsolódó videók

Akire emlékeznek, az sohasem hal meg – Harrach Péter az Öregnél

Az Öreg című műsorban Harrach Péter arról beszélt, hogy a Mindenszentek és a Halottak napján pont úgy fontos tisztelegni hőseink, nagyjaink előtti, mint ahogy elhunyt családtagjainkra is emlékezünk. A 301-es parcella, a Corvin-köz, a Batthyány-örökmécses, a Terror Háza Múzeum, az Aradi Vértanúk emlékhelye mind-mind történelmünk és identitásunk része. Mert akire mindig emlékeznek, az sohasem hal meg.

Harrach Péter a KDNP volt parlamenti frakcióvezetője, jelenleg a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, a Nemzeti Emlékhely és Kegyelet Bizottság elnöke. A mindenszentek és a halottak napján emlékezünk hőseinkre, nagyjainkra és elhunyt családtagjainkra, barátainkra. A történelmi emlékhelyek, mint például a 301-es parcella, a Batthyány-örökmécses, a recski kényszermunkatábor mind-mind hely arra, hogy tiszteletünket tegyünk azok előtt, akik a hazáért szenvedtek, haltak meg.

A Nemzeti Emlékhely és Kegyelet Bizottság bizottság tagjai figyelemmel kísérik a határon kívüli Történelmi Magyarország emlékhelyeinek sorsát is. Harrach Péter felháborítónak tartja a Munkácsi vár turul-szobrának lebontását, a kárpátaljai magyarok identitásának semmibe vételét. Magyarország, a magyar kormány fontosnak tartja a történelmi emlékhelyek, városrészek rehabilitációját, ápolását. Ezek az emlékek, mint az Aradi vértanúk emlékműve, vagy a recski koncentrációs tábor a történelmünk részei, egyben mementónak is szolgálnak, hogy nemzeti összefogás nélkül aligha van haladás, magyar fennmaradás.

(A nyitóképen a szatmárcsekei csónakos fejfás református temető látható, ahol Kölcsey Ferenc nyugszik.)

Stefka István
Stefka Istvánhttp://azoreg.hu
lapigazgató, újságíró, PestiSrácok.hu. Korábban a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap vezető munkatársa.

Friss videók

Shares